Van Gaal vreest einde WK voor geblesseerde De Jong

Reacties

Direct na afloop van de nipte zege van Oranje op Mexico in de achtste finale van het WK heeft bondscoach Louis van Gaal laten weten dat hij verwacht Nigel de Jong niet meer in te kunnen zetten dit WK. De middenvelder viel in de achtste finale al na negen minuten uit met een liesblessure.

Van Gaal vreest einde WK voor geblesseerde De Jong

'Dit is een flinke aderlating voor ons', vertelde Van Gaal aan de NOS. 'Ik denk dat hij er zeker voor de kwartfinale uit ligt, al wil ik niet voor mijn beurt praten. Voor dit soort beslissingen hebben we een medische staf, maar dit is in ieder geval niks voor Nigel. Normaal speelt hij door, waar hij ook last van heeft. Ik vrees dat het WK voor Nigel voorbij is, maar met hem weet je het nooit', wilde Van Gaal nog niet zeker zeggen dat de middenvelder van AC Milan niet meer beschikbaar is.

Nigel de Jong moet noodgedwongen het veld verlaten.
Nigel de Jong moet noodgedwongen het veld verlaten.

De Jong werd vervangen door Bruno Martins Indi, die ruim tachtig minuten aan de bak moest. Dat terwijl Van Gaal zaterdag nog zei dat hij de Feyenoorder wilde sparen en dat hij geen risico wilde nemen door hem lang op te stellen. De verdediger begon op de bank na te zijn hersteld van een lichte hersenschudding. 'Het was inderdaad ook een risico met Martins Indi. Daarom liet ik ook eerst Jonathan De Guzman lopen. Ik vroeg het aan Bruno, maar natuurlijk zei hij dat hij wilde spelen. Hij is enorm blij dat hij gespeeld en gewonnen heeft.'

Door de 2-1 zege treft Oranje zaterdag de winnaar van de achtste finale tussen Costa Rica en Griekenland. Op het spel staat dan een plek bij de laatste vier. Of De Jong er dan bij is, is de vraag. Van Gaal hoopt van wel. 'Want in teamverband is De Jong mijn belangrijkste speler', zo liet de bondscoach weten aan VI.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.