Van Gaal voelt Manchester City weer in de nek hijgen

Reacties

Manchester City heeft geprofiteerd van het verlies van rivaal en concurrent Manchester United tegen Chelsea. West Ham United hielp zichzelf in de slachtofferrol (2-0).

Van Gaal voelt Manchester City weer in de nek hijgen

Manchester City, dat uit de laatste vier duels slechts drie punten had gehaald, kreeg in de achttiende minuut een steun de in de rug van James Collins. De verdediger van West Ham United werkte na een voorzet van Jesús Navas de bal over doelman Adrián via de lat in eigen doel.

Na ruim een half uur kon Man City op eigen kracht een voorschot nemen op de overwinning. Sergio Agüero was het eindpunt van een scherpe counter, die werd ingeleid door Yaya Touré. Voor de Argentijnse aanvaller was het zijn 101ste doelpunt in dienst van Manchester City.

Maar de overwinning werd overschaduwd door het uitvallen van David Silva. De Spanjaard moest na ruim een uur per brancard van het veld na een botsing met Cheikhou Kouyaté, die voor zijn actie met een elleboog een gele kaart kreeg.

Door de overwinning op West Ham United en de nederlaag van Manchester United bij Chelsea (1-0) hebben The Citizens de derde plaats weer binnen bereik. Het verschil met stadgenoot United is teruggebracht tot één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.