Van Gaal vindt Darmian geknipt voor Premier League

Reacties

Louis van Gaal denkt met Matteo Darmian de juiste man voor de rechtsbackpositie te hebben gehaald. De transfer van de 25-jarige Italiaan van Torino naar Manchester United is rond. Darmian heeft een vierjarig contract getekend, met de optie voor nog een jaar, en kan volgens Van Gaal uitstekend uit de voeten in de Premier League.

Van Gaal vindt Darmian geknipt voor Premier League

Torino-trainer Giampiero Ventura meldde donderdag al dat Darmian voor achttien miljoen euro zou vertrekken. De Italiaanse international moet op Old Trafford de rechtsback worden die Van Gaal afgelopen seizoen miste. Antonio Valencia speelde voornamelijk op die positie, maar is van origine een vleugelspits. De blessuregevoelige Braziliaan Rafael da Silva mag waarschijnlijk vertrekken.

Darmian speelde de laatste jaren in de Serie A bij Torino voornamelijk in een 5-3-2-systeem, de formatie die ook Van Gaal afgelopen seizoen wel eens hanteerde bij United. 'Matteo zal een geweldige versterking zijn voor het team. Het doet me goed om Matteo te verwelkomen bij de club en ik kijk ernaar uit om de komende dagen met hem samen te werken', zegt de voormalige Oranje-bondscoach op de clubwebsite.

Aanval
Of Darmian ook bij United als vleugelverdediger in het door Oranje op het WK 2014 met succes gebruikte systeem gaat spelen is nog de vraag. Niettemin is Van Gaal ervan overtuigd dat de bij AC Milan opgeleide back geknipt is voor de Premier League. 'Hij is een sterke verdediger en heeft de kwaliteiten om de aanval te zoeken. Dat is een fantastische eigenschap en broodnodig in het hoge tempo van de Premier League.'

Darmian krijgt na zijn vertrek bij Milan in 2010 naar Palermo nu alsnog de kans om te slagen bij een Europese grootmacht. 'Het is een droom die uitkomt om voor Manchester United te spelen. Als de kans zich voordoet om bij de grootste club ter wereld te tekenen, is dat iets wat je wel moet doen. En om te werken met Van Gaal, een trainer die al zo veel heeft bereikt, is een fantastisch vooruitzicht', aldus Darmian.

Darmian is na Memphis Depay en Bastian Schweinsteiger de derde aanwinst van deze zomer voor Manchester United. Depay kwam eerder voor 27,5 miljoen euro over van PSV, Schweinsteiger leverde Bayern München vandaag circa achttien miljoen euro op. In totaal gaf Van Gaal sinds zijn komst vorig jaar nu al circa 260 miljoen euro uit op de transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.