Van Gaal: 'Vier keer winnen voor kans op Champions League'

Reacties

Manager Louis van Gaal was enorm tevreden na de 2-0 zege van Manchester United op Crystal Palace. 'Zo wil ik dat mijn ploeg altijd speelt.'

Van Gaal: 'Vier keer winnen voor kans op Champions League'

Van Gaal zag hoe zijn spelers precies uitvoerden wat hij van plan was. 'Ons positiespel was goed, het tempo was behoorlijk hoog en we hebben veel kansen gecreëerd tegen een defensief geörienteerde ploeg. We hadden wel vijf doelpunten kunnen maken', aldus de manager tegen Sky Sports.

'Zo wil ik altijd spelen. Ik wil altijd dat mijn ploeg aanvallend speelt. We hebben dit seizoen elke wedstrijd aangevallen, alleen was het tempo soms te laag. Dan lukt het niet om compacte defensies te ontregelen. Doordat het tempo vanavond hoger was, lukte het tegen Crystal Palace wél', ging Van Gaal verder.

Matteo Darmian maakte de 2-0 met een mooi schot uit de tweede lijn. 'Het was ongelooflijk', vond Van Gaal. 'Want maandag op de training scoorde hij precies op die manier. Hij scoorde toen zelfs vaker dan mijn aanvallers. Hij was topscorer! Dat hij het nu ook in de wedstrijd gedaan heeft, is goed voor zijn zelfvertrouwen.'

Door de triomf houdt Manchester United (vijfde) de druk op de topvier. Het gat met nummer drie Manchester City bedraagt nog twee punten. Nummer vier Arsenal heeft een punt meer, maar ook een duel minder gespeeld. 'Ik ben heel blij met deze overwinning, maar er zijn nog vier duels te gaan. Die moeten we allemaal winnen. Alleen dan hebben we een kans', richtte hij zijn vizier op plaatsing voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.