Van Gaal valt Fellaini niet af: 'Zijn reactie was menselijk'

Reacties

In de strijd om plaatsing voor de Champions League wacht Manchester United zaterdag een clash met Norwich City, dat voor lijfsbehoud vecht. 'Het wordt een heel zwaar duel', aldus manager Louis van Gaal.

Van Gaal valt Fellaini niet af: 'Zijn reactie was menselijk'

De belangen voor beide ploegen zijn enorm. Puntenverlies kan voor United betekenen dat een plek in de topvier uit beeld raakt en voor Norwich kan het de kansen op lijfsbehoud verder doen slinken. 'We moeten winnen', blikte Van Gaal vooruit op het duel van 13.45 uur.

'Maar dat wordt lastig, tegen een ploeg die tegen degradatie strijdt. Het mag voor ons geen excuus zijn, daar moeten we mee om kunnen gaan. Bovendien heeft Norwich in eigen huis van ons gewonnen, dus nu kunnen we revanche nemen', ging Van Gaal verder.

Van Gaal kan dit seizoen niet meer beschikken over Marouane Fellaini, die voor drie duels geschorst werd na zijn elleboogstoot aan het adres van Leicester City-verdediger Robert Huth. 'We gaan niet in beroep, hoewel ik nog steeds vind dat Fellaini's reactie menselijk was', doelt hij op het feit dat de Belg aan zijn haren getrokken werd door Huth. 'Natuurlijk moet Fellaini zich beter beheersen, dat is waar. Maar ik begrijp zijn reactie.'

Manchester United staat met nog drie duels te spelen vijfde, met vier punten minder dan nummer vier Manchester City. Die club heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.