Van Gaal twijfelt over Di María en Falcao

Reacties

Ángel Di María kan tegen Aston Villa zijn rentree maken namens Manchester United, maar Louis van Gaal weigerde toe te zeggen dat hij de Argentijnse topaankoop in zijn wedstrijdselectie opneemt.

Van Gaal twijfelt over Di María en Falcao

'Ángel heeft deze hele week met de selectie getraind', aldus Van Gaal, die Di María sinds eind november moet missen vanwege een hamstringkwetsuur. 'Maar hij is nog niet helemaal wedstrijdfit, dus ik ga nog beslissen of ik hem in mijn selectie opneem. Spelers moeten een bepaald traject afleggen voordat ze terug kunnen keren en dat geldt ook voor Di María. Andere spelers hebben dat namelijk ook gedaan.'

Wat vaststaat is dat Di María zaterdag uit tegen Aston Villa (aftrap 16.00 uur) niet in de basis begint. Voor Radamel Falcao behoort een plek in de startelf wél tot de mogelijkheden. 'Hij heeft me laten zien dat hij fit is', aldus Van Gaal. 'Hij zou dus in de basis kunnen beginnen.' Sinds oktober kwam de Colombiaan niet meer in de beginopstelling van United voor.

Overigens hoeft een basisplaats van Falcao niet ten koste te gaan van Robin van Persie of Wayne Rooney. Volgens Van Gaal kan laatstgenoemde ook als middenvelder acteren. 'Hij is multifunctioneel. Daar houd ik van, hoewel ik Wayne als spits ook heel goed vind.' Van Gaal kan tegen Villa zeker nog niet beschikken over Daley Blind. Ook Marouane Fellaini is niet inzetbaar, want hij is ziek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.