Van Gaal: 'Trots op clean sheet en fantastische doelpunten'

Reacties

Louis van Gaal was blij dat Manchester United tegen Liverpool geen tegentreffers kreeg, maar maakte zich zorgen over het balverlies van zijn ploeg.

Van Gaal: 'Trots op clean sheet en fantastische doelpunten'

United toonde zich tegen aartsrivaal Liverpool bijzonder effectief en snelde naar een 3-0 overwinning. Van Gaal vertelde aan de BBC genoten te hebben. 'Ik vond dat we fantastische doelpunten maakten. Het was één keer raken en daar ben ik erg blij mee.'

Bovendien kreeg de bekritiseerde defensie van United geen tegendoelpunten. 'Ik ben erg trots op deze clean sheet', zei Van Gaal. 'Maar dat hadden we ook te danken aan de geweldige reflexen van doelman David de Gea. Hij speelde heel erg goed, maar ik kan ook andere spelers noemen die veel invloed hadden op het goede resultaat.'

Doordat Marcos Rojo zaterdag een blessure had opgelopen, moest Van Gaal opnieuw puzzelen met zijn verdediging. Hij koos dit keer voor een driemansdefensie, bestaande uit Phil Jones, Michael Carrick en Jonny Evans. 'Ik zei tegen de groep dat we met een volledig Engelse achterhoede speelden, maar toen corrigeerde Evans me en zei hij dat hij uit Noord-Ierland kwam. Een Britse defensie, dus', concludeerde Van Gaal.

De Nederlandse manager constateerde ondanks de zesde zege op rij ook nog genoeg verbeterpunten. 'We gaven heel veel kansen weg en leden vaak onnodig balverlies, dat is niet goed. Ik ga de spelers morgen vragen hoe dat komt', besloot Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.