Van Gaal tevreden met getoonde progressie van United

Reacties

Hoewel het trainingskamp van Manchester United nog maar drie dagen onderweg is, ziet Louis van Gaal al progressie. De manager vindt de inzet en de focus van zijn selectie 'fantastisch'.

Van Gaal tevreden met getoonde progressie van United

Volgens Van Gaal zijn de selectiespelers van United erg gretig om zich te bewijzen. 'Ik moet zeggen dat het fantastisch verloopt', zei hij op een persconferentie, ingepland tijdens de oefentrip in Amerika.

'Misschien is het zo dat elke nieuwe trainer dat zou zeggen, maar ik meen het. De spelers volgen de instructies van mijn assistenten geweldig op. De focus die ik tot nu toe heb gezien is top-level, maar we moeten nog even afwachten of de prestaties in de voorbereiding ook top-level zijn.'

Vandaag staat namelijk het oefenduel met LA Galaxy op het programma. Van Gaal geeft toe dat zijn spelers, na drie dagen trainingskamp, nog niet volledig fit zijn. Toch denkt hij dat de ploeg uit Los Angeles te kloppen moet zijn. 'Ik verwacht een erg georganiseerd en tactisch elftal dat graag aanvalt', heeft hij ook zijn analyse voor deze wedstrijd op orde.

'Wij zijn niet bijzonder goed voorbereid of fit, maar ik hoop dat we een goede prestatie neer kunnen zetten.' Daarbij ergert Van Gaal zich wel enigszins aan alle activiteiten om het trainen heen. 'We moeten ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar als je veel moet vliegen en veel commerciële activiteiten hebt, dan is dat niet echt een positieve voorbereiding. 'Maar de campagne was al geregeld en ik zal me aanpassen. Net zoals United ook aan mijn wensen probeert te voldoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.