Van Gaal streeft perfectie na: 'That's a truth like a cow'

Reacties

Manchester United boekte in de recente topwedstrijden tegen Tottenham Hotspur (3-0), Liverpool (1-2) en Manchester City (4-2) uitstekende resultaten, maar manager Louis van Gaal ziet nog altijd ruimte voor verbetering. Ook gaf hij de Engelse pers weer eens een inkijk in de wondere wereld van de Nederlandse uitdrukkingen.

Van Gaal streeft perfectie na: 'That's a truth like a cow'

De laatste weken lijkt Van Gaal United echt op de rails te hebben. Zoals verdediger Phil Jones vorige week al beaamde komt dat doordat de spelers de filosofie van de 63-jarige Amsterdammer zich eigen hebben gemaakt. 'Ze weten nu waarom ze op een bepaalde manier moeten spelen', legde Van Gaal vrijdag uit. 'Spelers zijn zich nu bewust van wat ze moeten doen. Ze spelen nu als een team, niet meer als een individu en op basis van hun onderbuikgevoelens.'

Met de topper tegen Chelsea van zaterdagavond (18.30 uur) in aantocht heeft United de perfecte wedstrijd echter nog altijd niet gespeeld. 'We boeken vooruitgang en ik denk ook dat we heel goed kunnen spelen, maar we hebben nog niet negentig minuten lang goed gespeeld.' Pas als dat is gebeurd is de voormalige Oranje-bondscoach écht tevreden. 'Want tegen City is dat ons bijvoorbeeld ook niet gelukt. Het eerste kwartier was toen niet goed.'

De vraag is of dat in het duel met de Engelse koploper wel gaat lukken, want Van Gaal moet door blessures van Daley Blind, Michael Carrick, Phil Jones en Marcos Rojo noodgedwongen aanpassingen doen in zijn succesformatie. Het betekent dat Wayne Rooney wellicht terugzakt naar het middenveld, Radamel Falcao daardoor als diepe spits mogelijk terugkeert in de opstelling  en dat Chris Smalling met Paddy McNair of Tyler Blackett een onervaren partner in de defensie krijgt.

Koe
Op de vraag of Van Gaal daarmee niet blij was, reageerde Nederlandse coach op voor hem inmiddels typerende wijze. 'That's also a truth like a cow. Dat is een Nederlands spreekwoord. Het betekent dat je een retorische vraag stelt, waarop je het antwoord al weet', zei Van Gaal, verwijzend naar de uitspraak Dat is een waarheid als een koe. Niet alleen het Engelse voetbal, ook de Engelse taal wordt verrijkt dankzij Van Gaal.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.