Van Gaal spreekt gerucht over United en Mourinho tegen

Reacties

Louis van Gaal zegt zeker te weten dat Manchester United niet met José Mourinho heeft gepraat, zoals de BBC vrijdagavond laat meldde. De 64-jarige manager heeft in aanloop naar de topper tegen Chelsea van zondagmiddag (17.00) de rol van de Engelse media nog maar eens gehekeld.

Van Gaal spreekt gerucht over United en Mourinho tegen

Het moment waarop het gerucht over vermeende gesprekken tussen United en Mourinho naar buiten kwam, kon bijna niet pikanter. De twee falende grootmachten (Chelsea staat dertiende, United vijfde) nemen het tijdens de 25ste speelronde tegen elkaar op. Van Gaal stelde in aanloop naar de kraker echter dat de clubleiding volgens zijn informatie niet heeft gesproken met zijn voormalige assistent bij Barcelona.

'Ik geloof niet dat er contact is geweest tussen José Mourinho en Manchester United', zegt Van Gaal, die na dit seizoen plaats zou moeten maken voor The Special One, bij Sky Sports. 'Ik geloof niet dat het waar is, want ik heb gezien wat hier de afgelopen twee maanden is gebeurd', aldus de voormalige Oranje-bondscoach, die onlangs ook al zijn onvrede uitsprak over de aanhoudende berichtgeving over zijn vermeende ontslag.

'Het is erg moeilijk geweest voor mij, mijn vrouw, mijn kinderen, mijn kleinkinderen en mijn vrienden om daarmee om te gaan. Maar het was hetzelfde in Spanje en in Duitsland, zo zit de voetbalwereld tegenwoordig in elkaar.' Het doet Van Gaal niet wankelen. 'Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. In Nederland zouden ze je vertellen dat ik te arrogant ben om aan mezelf te twijfelen', aldus Van Gaal, die vrijdag al zei dat zijn ploeg zich nog steeds kan mengen in de titelstrijd als de uitwedstrijd van zondag tegen Chelsea een zege oplevert.

Mourinho
De eerder dit seizoen bij Chelsea ontslagen Mourinho zei in gesprek met GQ snel weer aan de slag te willen. 'Om volledig gelukkig te zijn heb ik alles nodig in mijn leven, dus ik keer terug in het voetbal. Het is mijn natuurlijke omgeving. Sinds ik in 2000 begon als manager, heb ik bijna altijd werk gehad. Alleen in 2007 een paar maanden niet, toen ik vertrok bij Chelsea. Voor de tweede keer in vijftien jaar geen werk hebben, is geen drama. Maar ik zal snel terug zijn.' Daarbij heeft de Premier League zijn voorkeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.