Van Gaal roept Zoet op en negeert De Jong en Sneijder

Jeroen Zoet is een van de opvallende namen in de Oranje-selectie van Louis van Gaal, die Wesley Sneijder en Nigel de Jong links laat liggen voor de WK-kwalicatieduels met Estland en Andorra.

Van Gaal roept Zoet op en negeert De Jong en Sneijder

Zoet behoorde niet tot de voorselectie, maar in de ogen van Van Gaal heeft de doelman bij PSV een dusdanige indruk gemaakt om een uitnodiging te krijgen voor het Nederlands elftal. Zoet is de derde keeper in de Oranje-selectie naast Kenneth Vermeer en Michel Vorm.

Door de blessure van Daley Blind mag ook Zoets teamgenoot Jetro Willems zich melden in Noordwijk voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Andorra , zoals ook Stijn Schaars en Jeffrey Bruma terugkeren bij het Nederlands elftal.

Van Gaal laat Wesley Sneijder wederom links liggen. De middenvelder van Galatasaray was ook al niet opgenomen in de voorselectie. Dat geldt eveneens voor Nigel de Jong, die woensdag met AC Milan sterk speelde tegen PSV.

Net als Marco van Ginkel (Chelsea) is Joris Mathijsen afgevallen bij gebrek aan speeltijd bij Feyenoord. De Rotterdamse club is met Daryl Janmaat, Stefan de De Vrij, Bruno Martins Indi en Ruben Schaken niettemin sterk vertegenwoordigd.

Door blessureleed ontbreken naast Daley Blind ook Jordy Clasie, Klaas-Jan Huntelaar, Siem de Jong, Maarten Stekelenburg en Karim Rekik (die nog zo verrassend bij de voorselectie zat). Kevin Strootman, die door een enkelblessure de seizoenstart miste bij AS Roma, mag zich wel melden voor de WK-kwalificatiewedstrijden.

Nederland speelt op vrijdag 6 september in Tallinn tegen Estland. Vier dagen later is Andorra op eigen veld de tegenstander van Oranje in de WK-kwalificatie. Beide duels beginnen om 20.30.  

Selectie Nederlands elftal:
Doel Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord) en Jetro Willems (PSV).

Middenveld Jonathan De Guzman (Swansea City), Stijn Schaars (PSV), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen