Van Gaal roept Verhaegh op vanwege blessure Van der Wiel

Gregory van der Wiel moet zijn rentree in het Nederlands elftal uitstellen als gevolg van een knieblessure. Bondscoach Louis van Gaal heeft Paul Verhaegh opgeroepen als zijn vervanger.

Van Gaal roept Verhaegh op vanwege blessure Van der Wiel

Van der Wiel heeft het trainingskamp van Oranje in Noordwijk direct verlaten vanwege de kwetsuur. Zijn afmelding pakte gunstig uit voor Verhaegh. De vleugelverdediger van FC Augsburg behoorde wel tot de voorselectie van Van Gaal, maar overleefde de definitieve schifting niet.

Nu maakt de dertigjarige Verhaegh alsnog kans op een langere loopbaan in het shirt van Oranje. De back speelde op 14 augustus tijdens de oefeninterland tegen Portugal (1-1) zijn eerste en tot dusver enige wedstrijd in het nationale elftal. Feyenoorder Daryl Janmaat is naast Verhaegh de andere rechtsback in de selectie van Van Gaal.

Met zijn plek in de nationale selectie werd Van der Wiel beloond voor zijn sterke prestaties bij Paris Saint-Germain. De ex-Ajacied veroverde dit seizoen een basisplaats bij de Franse kampioen ten koste van publiekslieveling Christophe Jallet. Van der Wiel speelde sinds het dramatisch verlopen EK van 2012, toen Oranje na drie nederlagen strandde in de groepsfase, niet meer voor Nederland.

Nederland speelt op 11 en 15 oktober de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije (thuis) en Turkije (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen