Van Gaal prikkelt en begint derby met Rooney en Van Persie

Reacties

Louis van Gaal begint de uitwedstrijd tegen Manchester City met de van een schorsing teruggekeerde Wayne Rooney in de basis. Hij speelt bij Manchester United in de rug van Robin van Persie.

Van Gaal prikkelt en begint derby met Rooney en Van Persie

De Nederlandse manager lijkt tegen de aartsrivaal te kiezen voor een 4-2-3-1-formatie, waarbij Daley Blind een van de twee controlerende middenvelders is. In de twee voorgaande wedstrijden, waarin Rooney geschorst was, speelde Van Gaal 4-1-4-1. De komst van Rooney kost spelmaker Juan Manuel Mata zijn plaats.

Daarnaast maakt Van Gaal noodgedwongen een aanpassing in de achterhoede.Daar krijgt Antonio Valencia de kans als rechtsback, omdat eerste keus Rafael geblesseerd is. Valencia vormt de defensie met Chris Smalling, Marcos Rojo en Luke Shaw.

In aanloop naar de beladen derby gooide Van Gaal nog maar wat extra olie op het vuur. De Nederlandse coach stelde dat United altijd groter zal blijven dan City, hoeveel er daar ook geïnvesteerd gaat worden. 'Barcelona en Real Madrid zijn de grootste clubs van Spanje, Bayern is dat van Duitsland en United van Engeland. City zal nog heel lang nodig hebben voordat de club ook zo ver is.'

Jovetic
De buren van Manchester City bleven in de laatste drie duels (G1, V2) zonder zege, wat tegen United leidt tot een paar kleine aanpassingen. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen West Ham United (2-1 verlies) krijgt Stefan Jovetic in de aanval de voorkeur boven Edin Dzeko. James Milner vervangt de geblesseerde David Silva, terwijl ook de ervaren Martin Demichelis een basisplaats toebedeeld krijgt van trainer Manuel Pellegrini.

Linksback Aleksandar Kolarov viel in de warming-up geblesseerd uit. Gaël Clichy is zijn vervanger.

De opstellingen:
Manchester City: Hart, Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy; Fernando, Yaya Touré; Navas, Milner, Jovetic; Agüero.
Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Shaw; Blind, Fellaini; Januzaj, Rooney, Di María; Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.