Van Gaal prijst aanvoerders PSV, Feyenoord én een Ajacied

Reacties

Ex-bondscoach Louis van Gaal noemt Georginio Wijnaldum en Jordy Clasie als meest in het oog springende Oranje-spelers op het WK van afgelopen zomer. Ook heeft hij lovende woorden over voor iemand die net níet mee naar Brazilië mocht.

Van Gaal prijst aanvoerders PSV, Feyenoord én een Ajacied

In het kader van het sportjaaroverzicht, vroeg de NOS Van Gaal naar de spelers die op het WK het meest boven zichzelf zijn uitgestegen. De huidige manager van Manchester United ging daarbij voorbij aan usual suspects zoals Arjen Robben, Robin van Persie, Daley Blind en Jasper Cillessen. Hij roemt namelijk twee Eredivisiemiddenvelders die in Brazilië in zijn ogen uitstekend speelden.

'Dat waren vooral de jongens die het nu ook laten zien in de Nederlandse competitie', antwoordde Van Gaal. 'Degene die de meeste progressie heeft geboekt tijdens het toernooi is natuurlijk Gini Wijnaldum.' De PSV-captain fungeerde de eerste twee duels als invaller, maar mede door het wegvallen van Jonathan De Guzman speelde hij daarna alles voor Oranje. 'Hij heeft fantastisch gepresteerd', aldus Van Gaal.

'Maar eigenlijk moet ik dan ook Jordy Clasie noemen', ging de oefenmeester over op de aanvoerder van Feyenoord. 'Hij werd steeds nét niet gekozen in het elftal, maar kwam er de laatste twee of drie wedstrijd tóch in. En toen liet-ie wel wat zien. Als je die twee nu in de Eredivisie ziet, dan zie je dat ze stappen hebben gemaakt.'

Tandvlees
Tot slot stak Van Gaal ook een thuisblijver een hart onder de riem. 'Ik wil toch nog een speler noemen: Davy Klaassen. Zoals hij nu bij Ajax speelt, zo heb ik hem aan het begin van het jaar ook gezien. Maar het was pas zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Ik wilde Klaassen wel selecteren voor het WK, maar zag dat hij op zijn tandvlees liep. Ik ben zo blij dat hij zich goed ontwikkelt, hoewel hij het WK niet heeft meegemaakt', sloot Van Gaal af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.