Van Gaal plaagt prijswinnaar, Zaha blundert met eigen naam

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal plaagt prijswinnaar, Zaha blundert met eigen naam

• Manchester United-supporter Martyn M. is door de hoofdsponsor van The Red Devils (Chevrolet) gekozen tot Fan van het Jaar. De nietsvermoedende Martyn denkt dat hij een rondleiding op het trainingscomplex krijgt, maar staat in plaats daarvan plotseling oog in oog met manager Louis van Gaal. De Amsterdammer begint het gesprek door te vragen of Martyn fan van hem is. Als de overdonderde supporter vervolgens wat ongelukkig 'sometimes' stamelt, volgt een bijzonder ongemakkelijk gesprek. Vooral als hij zegt wél altijd fan van Ryan Giggs te zijn. Bekijk hieronder de beelden.

'Ik ben 29 jaar oud, getrouwd en heb twee kinderen, maar voor het grote publiek ben ik nog steeds de zoon van'
Kasper Schmeichel kan binnenkort geschiedenis schrijven door met Leicester City kampioen van de Premier League te worden. Toch wordt de Deense doelman door velen nog steeds gezien als de zoon van Peter Schmeichel, vertelt hij in Britse media. Vader Peter werd met Manchester United vijf keer kampioen van Engeland en won de Champions League, wat dat betreft heeft Kasper nog een lange weg te gaan om uit de schaduw van zijn vader te stappen.

Wilfried Zaha maakt dit seizoen naam in de Premier League met zijn snelheid en individuele acties. Op social media heeft de vleugelaanvaller echter iets meer moeite zichzelf te profileren. Het Crystal Palace-talent presenteerde donderdag een nieuw embleem met zijn naam erop. Die naam is echter verkeerd gespeld, er staat namelijk Wilfred in plaats van Wilfried. Een kwestie van de puntjes op de i zetten, lijkt ons.

Dele Alli heeft niet de beste dag uit zijn nog prille carrière. De middenvelder van Tottenham Hotspur accepteerde vandaag een schorsing van drie duels, waardoor hij dit seizoen niet meer in de Premier League in actie zal komen. Jan Vertonghen kende echter geen genade met zijn ploeggenoot en besloot de Engelsman voor de draaiende camera's van Spurs TV het leven nog eens extra zuur te maken. De arme Alli trapte in de truc van de Belg, wat hem op het nodige hoongelach van de rest van de selectie kwam te staan.

• Het ruikt donderdagavond waarschijnlijk weer naar kilo's vlees in de directe omgeving van huize Simeone. Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid en volgens oud-ploeggenoot Kiki Musampa een groot BBQ-liefhebber, viert vandaag zijn 46ste verjaardag. De vraag is of El Cholo na het jarenlange geschop nog veel vrienden heeft om het feest mee te vieren, al ligt Simeone daar ongetwijfeld niet wakker van. Zeker niet na de 1-0 zege van zijn Atlético op Bayern München in de halve finale van de Champions League.

• De Champions League-wedstrijd van woensdagavond gemist? Dankzij deze creatieve samenvatting ben je volledig op de hoogte:

'Het is leuk om het voetbal vanuit een ander perspectief te bekijken en te becommentariëren.'
• Wij zien Rafael van der Vaart toch liever zelf op het veld, maar het is niet anders. De middenvelder gaat komende zomer tijdens het EK als analist aan de slag bij de NOS. In Spanje analyseert de ex-Ajacied het spel van zijn Real Betis al enkele maanden noodgedwongen vanaf de tribune. (Bild)

• Daar staat hij dan, tussen onder anderen Gareth Bale en Francesco Totti. De prestaties van Romeo Castelen zijn je misschien ontgaan, maar bij EA Sports letten ze wel op. De 32-jarige buitenspeler scoorde drie keer tegen Brisbane Roar en loodste Western Sydney Wanderers zo naar de finale om de Australische titel. Het levert de aanvaller een plaats in het Team van de Week op. Ook Marvin Zeegelaar (Sporting Lissabon) behoort tot het selecte gezelschap.

• Echt waar. De mascotte van Leicester City deelt mee in het aanstaande kampioenschap van de Engelse sensatieploeg. Filbert Fox, zoals de sluwe vos heet, heeft een eigen schoenencontract getekend. Het blauwe visitekaartje van de club krijgt de komende twee jaar schuimrubberen kicksen aangemeten… Naar verluidt denkt manager Claudio Ranieri erover Filbert bij een titel in de duels om des keizers baard in de spits op te stellen.

• Was het gras dan de reden? Tijdens de voorbereiding op het duel met Atlético Madrid werd Pep Guardiola nogal chagrijnig gespot op het veld van Vicente Calderón. Hij gaf vervolgens iemand van Bayern de opdracht te meten of het gras wel op de goede lengte was. Hoe dan ook, de trainer zag zijn ploeg in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Champions League met 1-0 verliezen. Gelukkig voor Pep wacht het thuisduel op het Beierse biljartlaken nog.

• De kersverse FIFA-voorzitter Gianni Infantino is een wereldverbeteraar. Waar zijn voorganger Sepp Blatter het conflict tussen Palestina en Israël wilde oplossen, kiest Infantino voor de problemen tussen Noord- en Zuid-Korea. De eerste vriendschappelijke  interland sinds 2005 zou de oplossing zijn…

'Nu wil ik er niet over nadenken, dat komt na het seizoen.'
• Nu Radovan Curcic is vertrokken als bondscoach van Servië, is de weg vrij voor een terugkeer van Nemanja Gudelj in de nationale ploeg. De middenvelder van Ajax wilde niet meer tijdens het bewind van Curcic uitkomen, maar zou nu zijn rentree kunnen maken. Toch richt hij zich eerst op het binnenhalen van de titel met Ajax. (De Telegraaf)

'Bij die winst tegen PSV stond ik op van de bank. Juichen als een gek.'
• Ook Kenny Tete is bezig met de kansen van Ajax op de landstitel. De weer herstelde rechtsback hoopt van waarde te zijn in de laatste twee wedstrijden. De verdediger zag blij toe hoe het ook zonder hem de Amsterdammers goed verging. (AD)

McDonald Mariga is een middenvelder van Latina. Wellicht kennen jullie hem nog van zijn tijd tussen 2010 en 2014 bij Internazionale. Tegen Virtus Entella werd de Keniaanse international zondag van het veld gestuurd. Bij het verlaten van het veld wilde Mariga daarom wraak nemen op de arbiter van dienst. Wat een ogenschijnlijke onschuldige handdruk leek, bleek uiteindelijk een poging tot mishandeling. Mariga kneep zo hard in de hand van de scheidsrechter dat de leidsman er de nodige bloeduitstortingen aan overhield. Het leverde de 29-jarige Mariga een schorsing van vijf duels op. Gevalletje niet zo handig.

• En we wisten al veel langer dat het niet handig is om bij een boze Zlatan Ibrahimovic  in de buurt te zijn. Velen gingen Adrien Rabiot al voor. De middenvelder plaagde volgens L'Equipe de Zweedse geniale gek door hem op de training het een en ander verbaal naar het hoofd te slingeren. Juist toen het op een confrontatie uit leek te draaien, ontpopte Thiago Silva zich tot vredesstichter. Maar toch: wij raden Rabiot aan de komende tijd zijn scheenbeschermers aan te doen…

'Misschien is het wel het mooiste moment van mijn carrière geweest.'
• Aan het woord is Twan Scheepers, momenteel assistent-coach van PSV A1. De voormalige aanvaller werd in 1991 met de Eindhovenaren, op basis van doelsaldo, kampioen. De ploeg die twee goals tekort kwam: Ajax. En dan mag je door de zinderende ontknoping van nu dus nog eens je verhaal doen. (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.