Van Gaal pas tevreden bij perfectie

Reacties

Louis van Gaal wil zaterdag niet alleen van Aston Villa winnen, maar ook de perfectie benaderen. De manager van Manchester United vindt het spel van zijn ploeg nog beneden peil, ondanks zes overwinningen op rij.

Van Gaal pas tevreden bij perfectie

Hoewel het, puur naar de resultaten gekeken, de afgelopen weken crescendo gaat met United, blijft Van Gaal opvallend kritisch op het vertoonde spel. 'Ik ben nog echt op zoek naar een perfecte wedstrijd, of iets dat daarop lijkt', zei hij. Volgens de manager haalde zijn elftal alleen tegen Hull City (3-0 zege) een bovengemiddeld niveau. 'Voor mij is het heel belangrijk hoe mijn team speelt. Je wint namelijk uiteindelijk meer duels als je goed voetbalt. Bovendien wil ik graag wat moois laten zien aan onze fans.'

'Aston Villa verliest niet vaak en als ze verliezen, dan is dat nooit met een ruime marge', sprak Van Gaal. Hoewel dat laatste klopt, zit Van Gaal er enigszins naast als hij het over het aantal nederlagen van de club uit Birmingham heeft. Er zijn namelijk maar twee clubs in de Premier League (Leicester City en Queens Park Rangers) die vaker verloren dan The Villans, die in zestien duels zeven keer onderuitgingen en dertiende staan.

'Villa is volgens mij een stabiel team dat ook echt als eenheid opereert', vervolgde Van Gaal over de werkgever van de weer fitte Vlaar en Leandro Bacuna, die dit seizoen nauwelijks aan bod komt. 'We moeten van ze winnen, want we willen voortbouwen op onze goede vorm', zei Van Gaal tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.