Van Gaal pakt uit, Wenger vergevingsgezind, Mourinho looft

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal pakt uit, Wenger vergevingsgezind, Mourinho looft

• Het was een vermakelijk tafereel. Voor aanvang van de 3-1 zege op Newcastle United deed Louis van Gaal van zich spreken. Tijdens zijn eerste Boxing Day was hij immers niet onvoorbereid afgereisd naar Old Trafford. De voormalige Oranje-bondscoach deelde enkele cadeautjes uit aan de verbouwereerde fans (foto boven en hieronder). Ook de fans worden zodoende betrokken in het totale mens-principe. Overigens was de winst uiteraard het grootste cadeautje.

'Hij verdiende die rode kaart, hij had zichzelf helemaal niet in de hand. Olivier zal dat ook erkennen. Hij is iemand die zijn fouten toegeeft en zal niet nogmaals zoiets doen.'
•  Arsenal-manager Arsène Wenger is vergevingsgezind. Oliver Giroud kreeg vrijdag tegen Queens Park Rangers (2-1) een oliedomme rode kaart voor een kopstoot, maar zijn landgenoot wil er niet te zwaar aan tillen. Dat doet Wenger ook niet als het over de gemiste strafschop van Alexis Sánchez gaat. 'Hij scoort en geeft een assist, dan kan ik toch niet al te streng zijn over die penalty', aldus Wenger direct na afloop.

'Ik zie nog precies dezelfde John als in 2004, 2005 en 2006. Hij heeft namelijk altijd doelpunten gemaakt. Het enige verschil is te zien aan zijn dochters. Bij mijn vorige Chelsea-periode werden ze geboren, nu rennen, vliegen en voetballen ze in de rondte als ze meekomen naar de training.'
José Mourinho looft, zoals de laatste weken wel vaker, John Terry. Het is dan ook een publiek geheim dat de Portugees erop hoopt dat de Engelse verdediger zijn aflopende contract zal verlengen.

'Ik weet niet of ik ooit zo goed zal worden als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, al werk ik er keihard aan. Zij zijn buitenaards.'
• Een fraai stukje bescheidenheid van Neymar. De Braziliaanse baltovenaar van Barcelona vindt dat hij nog niet in één adem genoemd mag worden met de twee beste voetballers van de wereld. (Globoesporte)

'Natuurlijk wil ik iedere wedstrijd spelen, maar het is bij Bayern geen meisjesklooster.'
Thomas Müller laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Volgens de Duitse kilometervreter hoort concurrentie er bij het in Duitsland ongenaakbare Bayern München simpelweg bij. (Der Kicker)

'Ik vind hem een van de allerbeste voetballers ter wereld.'
Alex Oxlade-Chamberlain komt met Arsenal in de Premier League de ene vedette na de andere tegen, maar is ook uitermate lovend over Wesley Sneijder. De 21-jarige Engelsman schaart de Galatasaray-spelmaker in het rijtje met grootheden als  Andrés Iniesta en Steven Gerrard. 'Ik teken voor zo'n carrière', aldus de Engelsman. (The Telegraph)

'Ik ben blij dat het goed gaat en hoop dat Feyenoord nu echt de volgende stap kan zetten. De supporters verdienen een prijs'
• Southampton-manager Ronald Koeman blikte op tweede kerstdag terug op zijn periode bij Feyenoord, dat hij nog altijd van een afstand volgt. Hoewel hij in Engeland geen Nederlandse tv heeft, zijn de banden met de Rotterdamse club nog altijd nauw. 'Ik heb natuurlijk nog contact met bijvoorbeeld Van Gastel, Van Bronckhorst, Lodewijks en Van Geel.' (Feyenoord TV)

'Dat was een domme uitspraak'
• Zou de kerstgedachte Mourinho hebben aangezet tot bovenstaande uitspraak? De manager van Chelsea was vorig seizoen nog onverbiddelijk voor West Ham United door het voetbal van de ploeg van manager Sam Allardyce te betitelen als 'voetbal uit de negentiende eeuw.' Voorafgaand aan de topper van vanmiddag (2-0 zege) was de Portugees echter lovend over de huidige nummer vier van Engeland. 'West Ham was toen in de problemen. In de strijd tegen degradatie is alles geoorloofd. Nu zijn ze veel beter.' (Sky Sports)

• Het drukke kerstprogramma zorgt in Engeland weliswaar voor enige stof tot discussie onder de managers, maar tot echte ophef leidde dat niet. In België is dat een heel ander verhaal. Daar lieten enkele voetballers, onder wie ex-NEC'er Björn Vleminckx, op Twitter weten het niet zo te hebben op voetballen op tweede kerstdag. Het leidde tot veel onvrede. Koen Persoons verdedigde zich als volgt: 'De wedstrijd op zich vind ik niet zo erg. Maar je moet er de dagen vooraf ook rekening mee houden. Bij alles wat je in je glas giet of in je mond stopt, moet je je afvragen: kan dit wel?' (Het Nieuwsblad)

We keren voor een derde en laatste keer terug bij Chelsea en Mourinho, want volgens The Daily Mail neemt het bestuur van de Engelse koploper de klachten van de Portugees over het gebrek aan steun van de thuisfans uiterst serieus. Er zou een heus plan zijn voor de herindeling van Stamford Bridge. Zo zou het vak met de bezoekende supporters moeten worden verplaatst en wil Chelsea enkele fans aanwijzen die verantwoordelijk zijn voor het in gang zetten van het gezang. Didier Drogba gaf donderdag al het goede voorbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.