Van Gaal overweegt uitzondering voor Robben

Arjen Robben leeft nog in onzekerheid over zijn rol tegen VfL Wolfsburg. Bayern München-trainer Louis van Gaal denkt aan een uitzondering.

Van Gaal overweegt uitzondering voor Robben

Robben miste door een spierblessure de eerste seizoenshelft. Tijdens de winterstop maakte de aanvaller zo'n gedreven en goede indruk dat een rentree zaterdag tegen VfL Wolfsburg zeer waarschijnlijk is.

De vraag is in welke rol Robben zijn comeback gaat vieren. Een herstelde speler moet genoegen nemen met een plaats op de bank, zo luidt het gangbare verhaal van Van Gaal. De trainer overweegt voor de Oranje-international een uitzondering te maken. 'Er is een mogelijkheid dat hij gelijk een basisplaats krijgt, maar normaal gesproken niet', aldus de trainer op de Bayern-website.

Van Gaal maakte tegelijkertijd een einde aan de keepersdiscussie. Thomas Kraft, die afgelopen half jaar in de Champions League ervaring opdeed, krijgt de voorkeur boven routinier Hans-Jörg Butt. 'De vraag is of hij met de druk om kan gaan. Maar daar kom je alleen achter als je hem een kans geeft', aldus Van Gaal. 'Het kan gebeuren dat Butt zijn plaats terughaalt.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's