Van Gaal optimistisch: 'We staan er echt niet zo slecht voor'

Reacties

Louis van Gaal reist na het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador en de oefenzeges op Ghana (1-0) en Wales (2-0) met zelfvertrouwen af naar het WK in Brazilië. De bondscoach van het Nederlands elftal spiegelt zich daarbij aan de resultaten die andere toplanden boekten in de vriendschappelijke duels in aanloop naar de mondiale eindronde.

Van Gaal optimistisch: 'We staan er echt niet zo slecht voor'

'We gaan niet naar Zuid-Amerika om alleen maar mee te doen, we willen daar presteren. En mijn gevoel daarover is goed', vertelde Van Gaal bij aankomst in Noordwijk aan het ANP. 'De sfeer is goed, we zijn tijdens de oefenperiode in alle opzichten naar elkaar toe gegroeid. Natuurlijk zitten we in een zware poule, maar ik ga er niet van uit dat we al na een paar wedstrijden weer naar huis moeten.'

Juist omdat Oranje het moet opnemen tegen Chili en Spanje liet Van Gaal Oranje in de voorbereiding wennen aan het 5-3-2-systeem, waardoor in de voorbereiding het voetbal niet altijd even sprankelend was. 'Wat is belangrijker? Mooi voetbal of het resultaat? Heb je de uitslagen gezien van de laatste oefeninterlands? Alle zogenoemde toplanden hebben het moeilijk. We staan er echt niet zo slecht voor als menig deskundige denkt.'

Om 20.45 uur vertrekt het vliegtuig van Oranje richting Rio de Janeiro, de verblijfplaats tijdens het WK. Vrijdagochtend zullen de Oranje-internationals voor het eerst ontwaken in het Cesar Park Ipanema Hotel, met uitzicht op het beroemde strand van Ipanema. Oranje zal tijdens het WK in Brazilië trainen op het complex van de plaatselijke topclub Flamengo.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.