Van Gaal opnieuw onderuit na gemiste penalty Van Persie

Een crisis dreigt voor Manchester United, nu thuis tegen West Bromwich Albion voor de derde keer op rij verloren is: 0-1. Bij zijn rentree in de basis was er een negatieve hoofdrol voor Robin van Persie.

Aanvankelijk leek er nog weinig aan de hand voor United. De ploeg van manager Louis van Gaal controleerde de wedstrijd, maar doordat goede mogelijkheden schaars waren namen de zenuwen steeds meer toe op Old Trafford. Na opeenvolgende nederlagen tegen Chelsea (1-0) en Everton (3-0) kon United namelijk geen nieuwe domper gebruiken.

In de 63ste minuut ging het helemaal mis toen Chris Brunt aanlegde voor een vrije trap. De buitenspeler van West Brom schoot via de muur, waar zijn ploeggenoot Jonas Olsson de bal met zijn hak raakte, de openingstreffer binnen: 0-1. Direct na deze goal werd linksback Daley Blind vervangen door Ángel di María.

Met de Argentijnse aanvaller in de ploeg kreeg United een uitgelezen kans om de dreigende nederlaag af te wenden. Na een handsbal van Saido Berahino kreeg Van Persie (foto), die in de tweede helft achter targetman Marouane Fellaini speelde, de kans om gelijk te maken met een strafschop. Zijn penalty werd echter gekeerd door Boaz Myhill.

Ook het inbrengen van Radamel Falcao bood in de slotfase geen soelaas voor Van Gaal. Voor het eerst sinds 2001 verloor United drie competitiewedstrijden op rij. Daardoor dreigt een crisis, al heeft de nummer vier van de Premier League nog altijd vier punten voorsprong op Liverpool, dat vijfde staat.