Van Gaal opent nieuw trainingscomplex AZ

Reacties

Louis van Gaal heeft zaterdag het nieuwe trainingscomplex van AZ in Zaanstad officieel geopend. Tal van AZ-iconen uit heden en verleden waren ook aanwezig bij de ceremonie, onder wie Dirk Scheringa.

Van Gaal opent nieuw trainingscomplex AZ

Het proces had nogal wat voeten in de aarde. De gemeente Alkmaar wilde AZ verbieden zijn trainingscomplex in de Zaanstreek te bouwen, omdat de club eerder een intentieovereenkomst met Alkmaar had gesloten. Doordat de plannen in Alkmaar telkens vertraging opliepen is AZ buiten de gemeentegrenzen gaan kijken. De spelers van de A-selectie trainen vanaf dit seizoen op de nieuwe locatie nadat de jeugd al mocht 'voorproeven'.

Al in 2011 presenteerde AZ de plannen om een nieuw trainingscomplex te laten verrijzen. 'De oude accommodatie op 't Lood was te gedateerd, daar konden we de volgende stappen niet meer maken', zei directeur voetbalzaken Max Huiberts onlangs tegen Voetbal International. 'Maar het duurde allemaal te lang. Dan kom je opeens in aanraking met mensen die zich vanaf het eerste moment daadkrachtig en welwillend opstelden. In Zaanstad konden wij het invullen zoals we wilden. En binnen anderhalf jaar zaten we hier.' Een historische bijkomstigheid is dat na bijna vijftig jaar de Z van Zaanstreek in de clubnaam weer tot leven is gewekt.

Op het complex ligt een aantal kunstgrasvelden, tot tevredenheid van Van Gaal. 'Met het oog op fair play is kunstgras goed, want zo kun je teams beter met elkaar vergelijken. De oudere generatie spelers wil echter niet op kunstgras spelen, ik ben dus een roepende in de woestijn.'

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.