Van Gaal ontvangt oeuvreprijs uit handen Van Praag

Reacties

Louis van Gaal heeft maandagavond op het Voetballer van het Jaar Gala een oeuvreprijs overhandigd gekregen. De huidige manager van Manchester United en voormalig bondscoach kreeg de onderscheiding uit handen van KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Van Gaal ontvangt oeuvreprijs uit handen Van Praag

De zogeheten Gouden Leeuw is een oeuvreprijs die wordt uitgereikt naar aanleiding van verdiensten op grote eindtoernooien en in sociaal-maatschappelijk opzicht.

Van Gaal werd op het WK in Brazilië derde met Oranje. Ook in clubverband boekte Van Gaal de nodige successen met Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München.

Overigens had er een opmerkelijk moment plaats toen voormalig SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason op het punt stond de topscorersprijs in ontvangst te nemen. De IJslander viel flauw. Toen de spits van Real Sociedad een half uur later terugkeerde op het podium nam hij zijn prijs alsnog in ontvangst. Afgelopen seizoen was Finnbogason goed voor 32 competitiegoals.

Daley Blind ontving, zoals reeds aangekondigd, de Gouden Schoen, terwijl Davy Klaassen tot grootste talent werd uitgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.