Van Gaal: 'Nog geen wonderen verwachten van Di María'

Louis van Gaal tempert de verwachtingen rondom Ángel di María. De manager van Manchester United is laaiend enthousiast over zijn nieuwste aanwinst, maar zegt ook dat hij niet alleen voor de ommekeer kan zorgen.

Van Gaal: 'Nog geen wonderen verwachten van Di María'

'Ik ben enorm gelukkig met de komst van Di María. Hij is een speler van wereldklasse, maar we kunnen na twee dagen training geen wonderen verwachten', zegt Van Gaal tijdens de presentatie van de Argentijn.

De aanvaller werd voor een recordbedrag van 75 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. 'Hij kan aan de zijkant van de aanval spelen, maar ook op het middenveld. En hij past in de filosofie van de club. Daarom hebben we hem gekocht', legt de voormalige bondscoach uit. 'Hij kan uitblinken in onze ploeg, maar is daarnaast ook een echte teamspeler.'

Dat United toe was aan vers bloed werd na de eerste twee speelronden in de Premier League tegen Swansea City (2-1 nederlaag) en Sunderland (1-1) en na de pijnlijke uitschakeling in de League Cup tegen derdeklasser MK Dons (4-0 nederlaag) wel duidelijk. Ondanks de komst van Di María vraagt Van Gaal nogmaals om geduld.

Geduld
'Ik vind het vervelend voor onze geweldige fans, maar we hebben tijd nodig. Ik hoop dat we snel aan de verwachtingen kunnen voldoen', aldus Van Gaal, die bovendien niet uitsloot nog meer aankopen te doen. In navolging van de Nederlander toonde ook de speler in kwestie zijn geluk, maar bovenal zijn ambitie.

'Ik wil United zo snel mogelijk terug naar de Champions League brengen', zegt Di María, die in Manchester gaat spelen met rugnummer 7, in het verleden het tricot van grootheden als George Best, Eric Cantona, David Beckham én zijn voormalige ploeggenoot Cristiano Ronaldo. 'Cristiano heeft uitgelegd hoe bijzonder dat is.'

Bekijk hier al onze video's