Van Gaal nog altijd in onzekerheid over Van Persie

Reacties

Louis van Gaal kan woensdag in het uitduel met Newcastle United nog steeds niet beschikken over Robin van Persie. De manager van Manchester United tast bovendien nog in het duister over de vraag hoelang hij de Oranje-international moet missen.

Van Gaal nog altijd in onzekerheid over Van Persie

Van Persie liep zijn enkelblessure ruim twee weken geleden op in het uitduel met Swansea City (2-1 verlies). 'Maar het is nog steeds te vroeg om meer over zijn afwezigheid te zeggen', aldus Van Gaal, die wél weer kan beschikken over Phil Jones, Luke Shaw en reservedoelman Víctor Valdés.

Michael Carrick is eveneens weer fit, maar moet volgens Van Gaal op de training nog wat ritme opdoen om weer in aanmerking te komen voor een basisplaats. 'Hij kan hooguit invallen.'

Van Gaal kan een goed resultaat woensdag uitermate goed gebruiken. De huidige nummer vier van Engeland staat een punt achter op Arsenal en het verschil met nummer twee Manchester City is nog maar zes punten. Koploper Chelsea is verder weg: die marge bedraagt tien punten, terwijl de Londenaren bovendien een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Van Gaal verwacht op St. James' Park een lastig duel met de ploeg die op Boxing Day nog met 3-1 werd verslagen op Old Trafford. 'Met de steun van de supporters legt Newcastle altijd veel energie in de wedstrijd. Ik weet nog dat Wayne Rooney in de thuiswedstrijd een fantastische goal maakte uit een geweldige counter. Uit het terugkijken van die wedstrijd bleek dat we toen goed speelden. Alleen hadden we meer goals  moeten maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.