Van Gaal niet onder de indruk, Dos Santos en de meisjes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal niet onder de indruk, Dos Santos en de meisjes

• De schrik zal Louis van Gaal vrijdagmiddag even om het hart geslagen zijn. Terwijl hij bezig was met zijn perspraatje, klonk de stem van de omroepster van Manchester United plots door de zaal. Of de masseur direct naar de kleedkamer van het eerste elftal wilde komen... Het bleek geen noodgeval en ook geen grap: Van Gaal was dan ook niet echt onder de indruk.

'Sir Alex Ferguson zegt tegen mij: "Geen probleem, zolang je wint". Maar voor mij is de manier waaróp dat gebeurt ook van belang. Met goede prestaties zul je uiteindelijk ook meer winnen'
• Over Louis van Gaal gesproken, hij reageerde ook nog even op de kritiek dat Manchester United niet goed genoeg speelt. Daarmee is hij het eens, maar de manager wil wel even aantekenen dat de levende legende goede resultaten (en die behaalt United wel) belangrijker vindt.

'Als dat zo is, houdt het voor mij op. Dat is onmogelijk voor mij. Dit zat er een keer aan te komen met mijn carrière. Als ik nog maar één avond per week mee zou trainen, is dat ook niet te verkopen aan andere spelers'
• Het is een kleine stap van Manchester United naar Achilles '29. De Groesbeekse club trad vorig seizoen toe tot het betaald voetbal, maar werd altijd nog gezien als een halve amateurclub. Niet verwonderlijk ook, maar nu willen ze stappen gaan maken. De club gaat namelijk voortaan overdag trainen. Dat betekent wel dat Tim Verhoeven waarschijnlijk stopt: hij is in het dagelijks leven kaakchirurg.

'Op social media merk ik ook dat ik ineens bekend ben. Mensen uit de buurt van Alkmaar schrijven dingen als top gespeeld of nieuwe held. Dat is leuk. En ja, er zijn ook meisjes die berichten sturen of op foto's reageren'
• AZ-talent Dabney dos Santos werd door Voetbal International onlangs verkozen tot Speler van de Week. En dat legt hem geen windeieren, ook niet bij de dames. (Clubwebsite)

'Tegen Vitesse liggen er zeker kansen en we zijn nog twee stappen verwijderd van De Kuip'
• Bekerkoorts in Groningen? De plaatselijke FC kwalificeerde zich deze week voor de kwartfinale en neemt het nu thuis op tegen Vitesse. Middenvelder Nick van der Velden ziet het al helemaal voor zich: FC Groningen in de finale! (Clubwebsite)

'Ik begrijp zijn beslissing niet zo goed. Hoe kan hij zo'n belangrijke taak bij de minste tegenslag al neerleggen?'
• Er is de laatste weken behoorlijk wat kritiek op de FIFA, maar voormalig voorzitter van de Duitse bond Theo Zwanziger begrijpt ook onderzoeker Michael Garcia niet. Die stapte op nadat de FIFA zijn corruptierapport niet openbaar wilde maken. Toch baalt Zwanziger ook van de wereldvoetbalbond. 'De FIFA moet zijn geloofwaardigheid herwinnen, iets dat alleen kan door openheid. De waarheid moet boven tafel, zeker over de verkeerde beslissing om het WK aan Qatar te geven.' (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

• Wauw! Het Thaise voetbal zit in de lift getuige deze aanval tegen Maleisië. Het levert overigens geen doelpunt uit. Uiteindelijk won Thailand, tijdens het duel om Suzuki Cup, met 2-0.

• De Ballon d'Or kent iedereen wel. Maar behalve die Gouden Bal is er nog een verkiezing die eens de moeite waard is om te bekijken. Arjen Robben is in ieder geval genomineerd.

•  Je hebt domme rode kaarten en domme rode kaarten. Dit is een domme rode kaart.

'Nu wordt het alleen maar erger.'
• Everton-doelman Tim Howard meent  dat manager Brendan Rodgers de loopbaan van de Belgische Liverpool-doelman Simon Mignolet allesbehalve goed doet door hem te slachtofferen na een paar fouten. (The Mirror)

'Dit zijn wedstrijden die je kampioen kunnen maken. We hebben nu een ruime voorsprong op Feyenoord en FC Twente. Ik denk dat het ook een dreun is voor Ajax. Ik zou dit in ieder geval erg vinden als ik bij Ajax zou zitten.'
Jetro Willems geniet in De Telegraaf nog even na van de 4-3 zege op Feyenoord.

• Een memorabel moment voor Isaac Akuetteh. Het vijftienjarige Ghanese talent van AC Milan raakte op 31 augustus ernstig gewond toen hij werd aangereden door een trein, lag in coma, maar heeft inmiddels zicht op een volledig herstel. Donderdag kreeg de jongeling te horen dat hij in januari weer mag gaan trainen.

• Wij blijven fan van het Twitter-account van FC Dordrecht!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.