Van Gaal nederig na tegenslag: 'Ik doe mijn uiterste best'

Reacties

Louis van Gaal heeft toegegeven dat het lastig wordt voor Manchester United om zich te kwalificeren voor de Champions League. De United-manager toonde zich opvallend nederig na de 2-1 nederlaag tegen Sunderland.

Van Gaal nederig na tegenslag: 'Ik doe mijn uiterste best'

Door het verlies tegen Sunderland is het verschil met de vierde plaats, die rechtgeeft op kwalificatie voor de Champions League, opgelopen tot negen verliespunten. 'Het wordt nu erg lastig', was Van Gaal eerlijk tegenover BT Sport. 'We hebben namelijk vijf punten weggegeven in de laatste twee duels. Dat is gewoon te veel.'

Van Gaal dacht niet dat zijn positie door de nieuwe tegenslag onhoudbaar was geworden. 'Nee, ik moet gewoon mijn werk blijven doen. Ik doe mijn uiterste best en meer kan ik niet doen.'

Donderdag kan United de draad weer oppakken met een Europa League-wedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland. 'Na deze nederlaag is de Europa League voor ons de beste route naar de Champions League. Maar het gaat niet gemakkelijk worden, want er doen veel goede teams mee aan dat toernooi. Ik zal mijn spelers in ieder geval weer honderd procent voorbereiden', toonde Van Gaal zich strijdlustig.

Overigens bevestigde de Nederlandse coach dat rechtsback Matteo Darmian mogelijk zeven weken uit de roulatie is vanwege een schouder die uit de kom is geschoten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.