Van Gaal moet vrezen voor baan na nieuwe nederlaag

De druk op Louis van Gaal zal de komende dagen fors toenemen, nadat zijn ploeg met 3-1 onderuit ging in het duel met Hannover 96. Christian Eigler vestigde de aandacht op zich door vier keer te scoren voor 1. FC Nürnberg in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Sankt Pauli. Schalke 04 verloor voor de elfde keer en hekkensluiter Borussia Mönchengladbach was te sterk voor het 1899 Hoffenheim van Ryan Babel.

Hannover 96-Bayern München 3-1Louis van Gaal, coach van Bayern, sprak voorafgaand met het duel met Hannover al zijn vrees uit voor een eventueel ontslag bij zijn club. Een uitzege bij Hannover 96, nummer drie op de ranglijst met twee punten meer dan Bayern, zou wellicht lucht kunnen brengen. Het liep anders.

Doordat de dreiging van Franck Ribéry en Arjen Robben lang uitbleef, kon Hannover lang op de been blijven. Sterker nog, naarmate de wedstrijd vorderde, werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Na een kwartier zette Hannover de ploeg van Van Gaal op achterstand. Konstantin Rausch ontsnapte aan de linkerkant en gaf voor. In een overdaad van vrijheid kon Mohammed Abdellaoue binnen glijden.

Ook na rust kon Bayern, waar Anatoli Timosjtsjoek en Holger Badstuber in de kleedkamer achterbleven, geen vat krijgen op het uitstekend georganiseerde Hannover en kreeg al snel de 2-0 om de oren. Rausch nam een vrije trap die alleen door Mario Gomez geraakt werd. De ongelukkige Bayern-spits deed dit net voldoende om zijn goalie Thomas Kraft te passeren.

In de 55ste minuut zorgde Robben voor hoop bij de bezoekers. De Oranje-international kopte bij de tweede paal een voorzet van Ribéry tegen de touwen. Die hoop leefde slechts zeven minuten. Sergio Pinto besloot van buiten het strafschopgebied uit te halen. Dat deed de Portugees best hard, maar wel recht op Kraft af. De Bayern-keeper had de duimen echter niet goed achter de bal en werd daardoor fors bestraft: 1-3.

Verdediger Breno bracht Bayern in een nog lastiger parket. De Braziliaan trapte na tegen Lars Stindl en kreeg van scheidsrechter Jochen Drees een directe rode kaart. Het verzwakte het toch al erg matige Bayern alleen maar meer. Hannover was nog genadig door niet nog meer doelpunten te maken. Het hoofd van Van Gaal zal de komende dagen nog hardhandiger op het hakblok gelegd worden door de immer zeer kritische Duitse media en keiharde clubbestuurders in München.

1. FC Nürnberg-FC Sankt Pauli 5-0Nürnberg toonde zich, met name voor rust, van zijn meest efficiënte kant. Drie grote kansen betekende evenveel doelpunten. En dat allemaal binnen een ruim kwartier. Na drie minuten opende Philipp Wollscheid al de score uit een hoekschop van Mehmet Ekici. Tien minuten later zorgde in korte tijd Christian Eigler met twee treffers voor een veilige marge.

Sankt Pauli slaagde er op geen enkele manier in terug te komen in de wedstrijd en moest in de slotfase nog twee treffers incasseren. De afmaker was wederom Eigler die zaterdag in totaal dus vier treffers bij zijn totaal mocht optellen.

Borussia Mönchengladbach-1899 Hoffenheim 2-0Hekkensluiter Borussia Mönchengladbach heeft 1899 Hoffenheim naar een nederlaag gespeeld. Bij de bezoekers speelde Ryan Babel de hele wedstrijd en hield Edson Braafheid negentig minuten de bank warm. Bij beide teams lukte er aanvallend heel lang heel erg weinig. Het veldspel tot het zestienmetergebied was redelijk in orde, maar in de eindfase was het allemaal erg matig.

Na 65 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Hoffenheim-goalie Tom Starke vergreep zich in zijn eigen strafschopgebied aan Igor De Camargo. Filip Daems benutte de toegekende strafschop. Vijf minuten later bepaalde De Camargo met een rake kopbal de eindstand.

VfB Stuttgart-Schalke 04 1-0Ook zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar blijft Schalke 04 zwalken in de Bundesliga. Bij Stuttgart stond Khalid Boulahrouz aan de aftrap, maar hij haakte na één helft af met een blessure. De wedstrijd werd beslist na een kwartier. Boulahrouz stond aan de basis van de enige treffer. De verdediger stoomde op en bracht voor en Tamás Hajnal leek binnen te schieten. Het doelpunt werd echter voorkomen door Benedikt Höwedes die de inzet met zijn hand tegen hield.

Zdravko Kuzmanovic wist wel raad met het buitenkansje en knalde de strafschop tegen de touwen. Ondanks een driedubbele wissel van Schalke-coach Felix Magath - Atsuto Uchida, Mario Gavranovic en Jarado mochten zich in de rust gaan douchen - slaagden de bezoekers er niet meer in om een nederlaag, alweer de elfde van het seizoen, te voorkomen.

Eintracht Frankfurt-1. FC Kaiserslautern 0-0Het duel tussen de laagvliegers Eintracht Frankfurt en 1. FC Kaiserslautern kreeg geen winnaar. Dat er geen treffers vielen, was voornamelijk te wijten aan het matige spel van beide teams. Foto: VI Images