Van Gaal mailt naar United, Griekse competitie deugt niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal mailt naar United, Griekse competitie deugt niet

• Een opvallend bericht uit Engeland. Daar zou een medewerker van Manchester United een email van voormalig manager Louis van Gaal hebben gekregen. Hoe het ging met de club sinds zijn vertrek, wilde hij weten. Aannemelijk is dat ook de naam van Marcus Rashford voorkwam in de mail. De aanvaller die debuteerde onder Van Gaal is één van de weinige hoogtepuntjes uit zijn tijd in Manchester. (The Daily Mail)

• De voetballers van Noord-Ierland hebben zich van hun genereuze kant laten zien door de helft van hun EK-premies aan het goede doel te geven. Het nationale elftal maakte ongeveer 53 duizend euro over naar een stichting die geld inzamelt om kinderkanker te bestrijden.

'Wat mij niet was verteld, is dat de kampioen in Griekenland van tevoren al vaststaat.'
• Voordat Hedwiges Maduro in de zomer van 2015 de overstap maakte naar FC Groningen was hij actief bij het Griekse PAOK Saloniki. De middenvelder schrok behoorlijk van de competitie in het land. 'Het deugt voor geen meter. Tot aan maart stonden we bovenaan met PAOK, daarna gebeurden er allerlei vreemde dingen, van verdachte buitenspeldoelpunten tot blunderende keepers. Olympiakos heeft een paar satellietclubs in de hoogste divisie. Die punten hebben ze dus sowieso al binnen.' (De Volkskrant)

• Ruud Vormer kreeg samen met Timmy Simons, ploeggenoot bij Club Brugge, een cursus veldrijden. Met wisselend succes. 'Pleurisding', riep de voormalig speler van AZ, Roda JC Kerkrade en Feyenoord toen hij met zijn fiets tegen de grond smakte. Gelukkig voor Vormer kan hij vrijdagavond weer voetballen, op bezoek bij Sint-Truiden.

• De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg vrijdag een cadeautje van Feyenoord. Uit handen van Gerard Meijer ontving hij het 1908ste exemplaar van het XXL-boek 'Feyenoord de Grootste'. Het boek is een presentje van Feyenoord aan de gemeente en haar inwoners.

Marek Hamsík hoopt dit seizoen geschiedenis te schrijven. De Slowaak moet nog maar dertien goals maken om Diego Maradona te onttronen als topscorer aller tijden van Napoli. 'Hopelijk lukt het dit seizoen', zegt Hamsík in de Corriere dello Sport. 'Ik zal natuurlijk nooit zo zijn als Maradona, maar het zou wel een genoegdoening zijn om hem op dit punt af te troeven.' Hamsík maakte 103 doelpunten in officiële duels namens Napoli, nog maar twaalf minder dan Maradona.

Faustino Asprilla vreest dat Cristiano Ronaldo een slechte invloed heeft op James Rodríguez. 'Zijn vriendschap met Ronaldo beschadigt hem', meldt de Colombiaanse legende in gesprek met ESPN Deportes. 'James heeft nu dezelfde gebaartjes als Ronaldo als hij een keer de bal niet krijgt. Iedereen kan een keer onenigheid hebben met een ploeggenoot, maar zulke gebaartjes maken is het ergste dat je als speler kunt doen. Ronaldo doet het elke week.'

• Enner Valencia benutte zijn reisje naar thuisland Ecuador (interlandverplichtingen) voor een bezoekje aan kinderen in een ziekenhuis. De aanvaller van Everton hulde zich voor de gelegenheid in een Superman-pak. De patiëntjes konden bovendien rekenen op een gesigneerd shirt van de aanvaller. Een prachtig gebaar.

'Robert Lewandowski is mijn teamgenoot en ken ik dus goed. Pierre-Emerick Aubameyang ben ik natuurlijk vaak tegengekomen. Het zijn beiden topspitsen, maar ik zou zeggen dat Lewandowski iets completer is.'
• Duitse verslaggevers dwongen Bayern München-verdediger Jérôme Boateng aan vergelijkend warenonderzoek te doen aan de vooravond van de clash tegen Borussia Dortmund van zaterdag.

Lionel Messi trof eerder deze week op briljante wijze doel uit een vrije trap tijdens het WK-kwalificatieduel met Colombia (3-0). Wat blijkt? Tijdens de warming-up had het 29-jarige fenomeen op identieke wijze de bal in de winkelhaak gejaagd. 'Zelfplagiaat' in optima forma.

• Misschien is de volgende anekdote eerder geschikt voor onze onvolprezen rubriek Het Transferdagboek, maar aangezien Ousmane Dembélé pas kort voor Borussia Dortmund speelt gaan we er stiekem van uit dat hij niet echt aan het flirten is met Liverpool. De Franse dribbelaar meldde in een filmpje over de belevenissen van de nationale ploeg wel dat hij met The Reds speelt op Football Manager nadat hij zijn 'loopbaan' aanving bij Lorient.

• Het is vandaag 18 november. Op deze dag in 1998 vierde Ruud van Nistelrooy zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvaller scoorde niet in een oefenduel met Duitsland (1-1), maar in zijn andere 69 interlands zou hij dat wel in totaal 35 keer doen.

• En we staan stil bij de 53ste verjaardag van Peter Schmeichel. De Deense keeper werd onsterfelijk bij Manchester United, maar scoorde ooit namens Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.