Van Gaal mag na zege bij West Ham nog hopen op hoofdprijs

Reacties

Het Manchester United van manager Louis van Gaal is nog steeds in de race voor een hoofdprijs dit seizoen. In het toernooi om de FA Cup werd woensdagavond in de kwartfinale de replay tegen West Ham United, in Londen, met 1-2 gewonnen.

Van Gaal mag na zege bij West Ham nog hopen op hoofdprijs

Op Old Trafford was het 1-1 geworden waardoor Van Gaal midweeks aan de bak moest. De coach van de huidige nummer vijf van Engeland koos op bezoek bij de nummer zes voor Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah in de basiself. De jongeling maakte zondag tegen Tottenham Hotspur (3-0 verlies) nog indruk, maar viel toen geblesseerd uit. Vanavond was hij evenwel fit genoeg om toch aan te treden. Memphis Depay zat, net als de weer van fysieke ongemakken herstelde Wayne Rooney, op de bank.

In de eerste helft kreeg United de betere kansen. Op het roemruchte Upton Park,  West Ham gaat verhuizen naar het Olympisch Stadion waardoor dit de laatste FA Cup-wedstrijd in de huidige thuisbasis was, was het eerste kleine kansje voor Enner Valencia. Daarna was het woord aan United, maar doelman Darren Randolph hield Marouane Fellaini en Jesse Lingard bij flinke kansen van scoren af.

Rashford
Na rust was het binnen tien minuten wel raak. En niet voor het eerst dit seizoen was het jongeling Marcus Rashford (foto midden), die opnieuw goed speelde, die de ban brak. De achttienjarige aanvaller werd bediend door Anthony Martial en draaide de bal vervolgens schitterend in de verre kruising. Het was voor de dit seizoen doorgebroken jongeling zijn zesde doelpunt. Eerder had hij al in eveneens niet onbelangrijke wedstrijden gescoord: in de Europa League tijdens zijn debuut tegen Midtjylland (2), tegen Arsenal (2) en in de Manchester-derby tegen City. De goal van vanavond werd overigens ingeleid door wel heel knullig balverlies van Michail Antonio.

Marcus Rashford stond weer op op het moment dat Louis van Gaal dat zo hard nodig had.
Marcus Rashford stond weer op op het moment dat Louis van Gaal dat zo hard nodig had.

Halverwege het tweede bedrijf kwam United ook nog op 0-2. Waar Fellaini dit seizoen geregeld kritiek kreeg, liep hij nu wel op de juiste wijze tegen een bal aan. Daardoor tekende hij met zijn bovenbeen van dichtbij voor de tweede treffer. Opnieuw kwam het voorbereidende werk van Martial, die de bal hard richting doel schoot.

De ploeg van trainer Slaven Bilic (op de hoofdfoto samen met Van Gaal) deed vervolgens alles om uitschakeling te voorkomen. Het slotoffensief leidde tot een grote kans voor Antonio en de 1-2 van James Tomkins. Hij kopte binnen op aangeven van Andy Carroll, die zaterdag met een hattrick tegen Arsenal (3-3) ook al belangrijk was geweest voor West Ham. Ondanks een grote kopkans voor stormram Carroll en een terecht vanwege buitenspel afgekeurde goal van Cheikhou Kouyaté bleef het bij 1-2, waardoor United op 23 april in de halve finale op Wembley Everton treft. De winnaar van dat duel zal uitkomen tegen Crystal Palace of Watford.

Hoofdprijs
Het prestigieuze bekertoernooi biedt voor Van Gaal, die Rooney in de slotminuten nog liet invallen, dus ook direct de enige mogelijkheid op eremetaal. De FA Cup-winst zou ook meteen zijn eerste hoofdprijs als manager van de Engelse recordkampioen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.