Van Gaal lyrisch over grootste talent van Europa

Reacties

Het Nederlands elftal treft woensdagavond in Parijs misschien wel het allergrootste talent dat momenteel op de Europese velden rond loopt. Ook bondscoach Louis van Gaal is een groot bewonderaar van de twintigjarige Paul Pogba, die nu al niet meer weg te denken is uit de hoofdmacht van Juventus.

Van Gaal lyrisch over grootste talent van Europa

Van Gaal stak in de aanloop naar het duel met Frankrijk de loftrompet over de alleskunner. 'Dat is er één hè, als enige in z'n soort. Zo zijn er niet veel van in de wereld. Hij is fysiek enorm sterk, maar kan ook nog eens écht voetballen.'

'Dat soort voetballers hebben wij niet in Nederland', constateerde Van Gaal tijdens de persconferentie. 'Of althans niet veel. Met dat atletische vermogen, die snelheid… Nee, die hebben we niet', liet de keuzeheer van Oranje zijn gedachten gaan.

Manchester United
Het verhaal van de twintigjarige Fransman kent op jonge leeftijd al de nodige interessante hoofdstukken. Zo verliet hij in de zomer van 2012 Manchester United. De ploeg die nu bereid is met tientallen miljoenen te smijten om een goede middenvelder binnen te halen. Destijds vond Sir Alex Ferguson dat de zelfbewuste Pogba nog maar even moest wachten op zijn glansrol.

Paul Pogba in het shirt van Manchester United.
Paul Pogba in het shirt van Manchester United.

Dat was buiten de eigenzinnigheid gerekend van Pogba en zijn belangenbehartiger Mino Raiola, die zich in de pers herhaaldelijk lyrisch uitlaat over de zevenvoudig international. Raiola bracht Pogba (op de foto geheel boven na plaatsing voor het WK met uitzinnige Franse fans) naar Juventus, waar hij vorig seizoen al 27 competitieduels speelde. Dit seizoen is hij al helemaal een steunpilaar van Antonio Conte op een droommiddenveld met de Chileen Arturo Vidal en routinier Andrea Pirlo.

In 25 duels in de Serie A was hij zes keer trefzeker. In totaal heeft Pogba al 37 duels achter zijn naam dit seizoen, acht keer vond hij het net. Hoewel het lichaam van Pogba zelfs het dubbele aantal duels aan lijkt te kunnen, zijn er al zorgen over de superster in wording. De Franse bondscoach sprak zijn hoofdbrekens uit over de roofbouw die op het lichaam van de nog altijd pas twintigjarige middenvelder wordt gepleegd. Afgelopen zomer werd hij immers met de Franse jeugdploeg wereldkampioen om vervolgens door te halen in dit seizoen.

Vieira
En passant pikte hij ook nog even de Golden Boy-award op, de prijs voor grootste talent van Europa. In eigen land wordt Pogba steevast de nieuwe Patrick Vieira genoemd. Zijn voorganger wil daar evenwel al niets meer van weten.

'Hij beschikt over veel meer talent dan ik had', aldus de voormalige middenvelder, die deel uitmaakte van de succeslichting van de Fransen die in 1998 wereldkampioen en twee jaar later Europees kampioen werd. 'Hij is ook wat aanvallender ingesteld, daarom scoort hij ook meer. Technisch gezien is hij veel verder dan ik op zijn leeftijd. Hij is een héél groot talent.' Oranje is gewaarschuwd.

Paul Pogba. Een van de sterren op het WK van 2014?
Paul Pogba. Een van de sterren op het WK van 2014?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.