Van Gaal lacht om eigen nominatie: 'Het is ongelooflijk!'

Reacties

Louis van Gaal toonde een zeldzame vlaag van zelfspot toen hem werd gevraagd naar zijn nominatie voor de titel Trainer van het Jaar. Ook gaf hij zijn visie op wie volgens hem de Gouden Bal moet winnen.

Van Gaal lacht om eigen nominatie: 'Het is ongelooflijk!'

Van Gaal staat op de shortlist van de FIFA voor de uitverkiezing, evenals bijvoorbeeld wereldkampioen Joachim Löw (Duitsland) en Champions League-winnaar Carlo Anccelotti (Real Madrid). Dat Van Gaal gezien zijn recente prestaties met United een wat vreemde eend in de bijt is, lijkt hij zelf ook te beseffen.

'Ja, ongelooflijk hè? Het is ongelooflijk als je naar onze resultaten kijkt', spreekt Van Gaal hardop lachend over zijn eigen nominatie tegenover MUTV. De Nederlandse coach werd dan ook vooral genomineerd vanwege zijn verdiensten op het WK, waarop hij met Oranje derde werd.

Duitser
Van Gaal ging niet in op zijn kansen op de uitverkiezing, maar gaf wel zijn mening over wie volgens hem de Gouden Bal moet winnen. 'Het zal Cristiano Ronaldo of Lionel Messi wel worden', zegt hij. 'Ik ben altijd van mening geweest dat je een prijs moet winnen om voor zo'n trofee in aanmerking te komen. De allerbelangrijkste prijs is de wereldtitel, dus daarom vind ik dat een Duitser de Gouden Bal moet krijgen. Ook omdat het niveau van de Bundesliga enorm hoog is.'

Overigens uitte Van Gaal ook zijn bedenkingen over verkiezingen als de Gouden Bal. 'Ik vind dat je spelers die op een totaal andere positie spelen, niet kunt vergelijken. Het is daarom vooral een uitreiking die belangrijk is voor de buitenwereld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.