Van Gaal lachende derde na massaal gemors concurrentie

Manchester United heeft woensdagavond optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City door zelf met 1-0 te winnen van Watford. Ibrahim Afellay en Erik Pieters wonnen met dezelfde cijfers van Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum.

Manchester United - Watford 1-0
De fans op Old Trafford moesten er lang op wachten, maar in de 83ste minuut was het dan eindelijk raak. Na alle gemiste kansen paste het eigenlijk perfect in het wedstrijdbeeld dat het doelpunt viel uit een standaardsituatie. Juan Mata verraste Heurelho Gomes door de bal uit een vrije trap in de kruising van de hoek waar de doelman van Watford stond opgesteld te plaatsen.

Dat de supporters van United zo lang moesten wachten, kwam als een verrassing. Al in de zevende minuut leek het 1-0 te worden, maar Gomes voorkwam op knappe wijze een eigen doelpunt van José Holebas. Ook Morgan Schneiderlin en Anthony Martial kregen flinke kansen, terwijl Odion Ighalo namens Watford bijna trefzeker was voor rust.

Met de Nederlanders Timothy Fosu-Mensah (debuut in de basis), Daley Blind en Memphis Depay in de basis zette United in de laatste twintig minuten van de wedstrijd extra aan. Mata en tienerheld Marcus Rashford kregen behoorlijke mogelijkheden. Blind voorkwam nog een doelpunt van Watford-invaller Nordin Amrabat voordat het Mata was die de wedstrijd besliste.

Door de nederlagen van de concurrentie doet United uitstekende zaken. De ploeg van Louis van Gaal blijft vijfde, maar heeft net als nummer vier Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, 47 punten. De achterstand op nummer drie Arsenal bedraagt vier punten. Watford staat twaalfde.

Xherdan Shaqiri bezorgde Stoke City met een prachtige knal van afstand de derde overwinning op rij in de Premier League

Stoke City - Newcastle United 1-0
Stoke City heeft de zorgen van Newcastle United, dat negentiende staat in de Premier League, verder vergroot. Een fantastisch doelpunt van Xherdan Shaqiri, die tien minuten voor tijd van ruim 25 meter scoorde, betekende de beslissing in de wedstrijd.

Voor Stoke, waar Ibrahim Afellay en Erik Pieters in de basis stonden, was het alweer de derde overwinning op rij, waardoor de ploeg met een zevende plaats nog volop meedoet in de strijd om een Europees ticket. Basisklanten Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum konden een nieuwe klap voor Newcastle United niet voorkomen.