Van Gaal laat droom City-mislukkeling uitkomen

Reacties

De transfer van Sadiq El Fitouri naar Manchester United leest als een jongensboek. De twintigjarige rechtsback werd weggestuurd bij Manchester City, belandde op het achtste niveau in Engeland en werd toen opgepikt door de ploeg van manager Louis van Gaal.

Van Gaal laat droom City-mislukkeling uitkomen

De voetbalcarrière van El Fitouri dreigde in de knop gebroken te worden toen hij vorig jaar werd weggestuurd door Manchester City. Hij leek voorbestemd voor het amateurvoetbal, totdat Salford City, dat uitkomt op het achtste niveau, hem een kans gaf.

Vijf leden van de zogenoemde Class of 92 (Phil Neville, Gary Neville, Nicky Butt, Paul Scholes en Ryan Giggs) zijn mede-eigenaar van Salford, dus het contact met United was snel gelegd toen El Fitouri indruk maakte bij zijn debuut voor Salford. Het bleef voor El Fitouri bij dit ene optreden voor The Ammies.

Hij kreeg namelijk een stage aangeboden bij United en nadat hij ook daar een goede indruk maakte, onder meer in een testwedstrijd, kreeg hij een contract voor anderhalf jaar voorgelegd. El Fitouri sluit in eerste instantie aan bij de reserves van United. 'Dit is een droom die uitkomt, dat ik de kans krijg bij Manchester United is ongelofelijk', liet de verdediger weten op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.