Van Gaal krijgt tóch nog beschikking over Falcao

Reacties

Na uren vol twijfel heeft de transfer van Radamel Falcao naar Manchester United tóch zijn beslag gekregen. Lang leek de overgang van de spits van AS Monaco niet door te gaan. Er werd al gesproken van het niet doorstaan van de medische keuring, maar uiteindelijk kwam er toch bevestiging: Louis van Gaal kan vanaf heden over de Colombiaanse topspits beschikken.

Van Gaal krijgt tóch nog beschikking over Falcao

Dat Falcao bij Monaco vertrekt was geen verrassing meer, maar dat hij zijn kunsten gaat vertonen op Old Trafford mag wel een surprise heten.

De Colombiaan werd de laatste tijd in verband gebracht met Real Madrid, Arsenal, Juventus en Manchester City. Vooral Real zou warme belangstelling hebben gehad.

Het was echter Man Utd dat de spits ondanks de afwezigheid van deelname aan Europees voetbal voor zich wist te winnen.  De club van Van Gaal zou volgens Engelse bronnen uitstel hebben gehad om de overgang en het papierwerk helemaal af te ronden.

Optie tot koop
Manchester United betaalt naar verluidt 7,5 miljoen euro om Falcao voor een jaar als huurling te kunnen gebruiken. Bovendien bevestigt de club dat er een optie tot koop is bedongen.

Met de komst van Falcao haalt Van Gaal een garantie voor doelpunten naar Old Trafford. De spits heeft met River Plate, FC Porto, Atlético Madrid en AS Monaco een indrukwekkend gemiddelde opgebouwd. In 229 competitieduels scoorde hij 138 keer, een moyenne van 0,6 doelpunt per wedstrijd.

De komst van Falcao staat tegenover het vertrek van Danny Welbeck en Javier Hernández. Zij vertrokken op de slotdag van de transferperiode naar respectievelijk Arsenal en Real Madrid.

Van Gaal is zeer verheugd met de komst van de Colombiaan. 'Als een speler van het kaliber Falcao beschikbaar is, is dat een kans die je niet mag laten lopen. Hij heeft bewezen altijd en overal te scoren. Zijn doelpuntengemiddelde spreekt voor zich en hij is een van de beste pure doelpuntenmakers ter wereld.'

Succes
'Ik ben blij om in Manchester te spelen. Dit is een van de grootste clubs ter wereld, die bovendien snel terug wil naar de top. Ik kijk ernaar uit om met Van Gaal te werken en mijn bijdrage te leveren aan het succes dat de club in deze spannende periode wil gaan bewerkstelligen', toont ook Falcao zich zeer verheugd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.