Van Gaal komt met verwachte namen tegen Ghana

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal begint zaterdagavond met de verwachte basiself aan het oefenduel met Ghana. Zodoende is Daley Blind in De Kuip als linksback geposteerd, terwijl Jonathan De Guzman mag starten als middenvelder.

Van Gaal komt met verwachte namen tegen Ghana

Eerder vandaag maakte Van Gaal zijn 23-koppige en definitieve WK-selectie bekend. Jeroen Zoet, Karim Rekik, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en Patrick van Aanholt vielen als laatste zes af. Rafael van der Vaart moest eerder vanwege blessureleed al afhaken.

Op de trainingen van afgelopen week bleek al dat Van Gaal Blind op de linksachterpositie wilde gaan testen. In de vorige oefeninterland, tegen Ecuador (1-1), was Blind nog controlerende middenvelder en Terence Kongolo linksback. Op het middenveld krijgt De Guzman nu een kans. Hij vormt samen met Nigel de Jong het blok achter nummer 10 Wesley Sneijder.

Arjen Robben en Robin van Persie vormen het gevreesde aanvalsduo. Tegen Ecuador startte Memphis Depay nog op de plek van Robben. In het centrum van de  achterhoede heeft ten opzichte van het duel met Ecuador Joël Veltman plaats gemaakt voor Ron Vlaar. De verdediger van Aston Villa wordt geassisteerd door Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi.

Daryl Janmaat liep tegen Ecuador een enkelblessure op, maar is weer helemaal hersteld. Jasper Cillessen neemt opnieuw plaats onder de lat.

Na het duel met Ghana treft Oranje op 4 juni nog Wales in de uitzwaaiwedstrijd. Een dag later reist het hele gezelschap af naar Brazilië waar op 13 juni de reprise van de WK-finale tegen Spanje op het programma staat. Daarna volgen nog groepswedstrijden tegen Australië (18 juni) en Chili (23 juni).

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.