Van Gaal kan weer lachen: 'Dit is een grote stap'

Manchester United won dankzij zijn enige schot op doel met 1-0 bij Liverpool, maar desondanks vond manager Louis van Gaal de zege terecht.

Wayne Rooney opende de score in de 78ste minuut met de eerste en enige inzet van United de hele wedstrijd. Aan de andere kant had David De Gea een paar keer een doelpunt van Liverpool voorkomen, hoewel Van Gaal vond dat de rol van zijn doelman niet ontzettend groot was.

'Zoveel had hij nou ook weer niet te doen. Hij heeft twee of drie ballen tegengehouden, maar daar staat hij ook voor opgesteld. Hij was goed, maar niet fantastisch', relativeerde de manager, die met 37 punten uit 22 duels vijfde staat.

'In de eerste helft moesten we overleven', erkende Van Gaal wel tegen de BBC. 'Maar in de tweede helft speelden we een stuk beter. We hielden de bal goed in de ploeg en creëerden een aantal goede kansen. Gelukkig maakte Rooney een fantastische goal.'

Volgens Van Gaal betekent de zege op Liverpool méér dan alleen drie punten. 'Een zege op je rivaal is belangrijk voor de fans, de ranglijst én het zelfvertrouwen. Dit is al met al een heel grote stap in de goede richting. Ik ben ontzettend tevreden. We zijn in 2016 nog ongeslagen en gaan steeds meer wedstrijden winnen. Het gaat de goede kant op.'