Van Gaal is koppositie kwijt na zeperd tegen Arsenal

Arsenal heeft Manchester United weer met beide voeten op aarde gezet. The Gunners hadden slechts twintig minuten nodig om de ploeg van manager Louis van Gaal de hoop op een goed resultaat te ontnemen: 3-0.

United reisde gesteund door vier zeges op rij vol vertrouwen af naar het Emirates Stadium, maar in de zevende minuut was van dat goede gevoel al niets meer over. Het middenveld van de bezoekers werd in de openingsfase volledig overlopen en dat leverde snel resultaat op. Alexis Sánchez opende in de zesde minuut de score met een tikje met zijn rechtervoet, achter zijn standbeen langs. Een minuut later schoot Mesut Özil binnen na een vlijmscherpe counter.

Vervolgens was het weer de beurt aan Sánchez, die in de negentiende minuut David de Gea opnieuw het nakijken gaf met een schitterende goal. Dit keer dribbelde de Chileen vanaf de linkerflank naar het centrum en schoot hij de bal op fraaie wijze in de kruising. Aaron Ramsey kreeg nog voor rust de kans om de vierde Arsenal-goal te maken, maar hij vond De Gea op zijn weg.

De openingstreffer van Alexis Sánchez in de maak.

In de rust greep Van Gaal in door de falende rechtsback Matteo Darmian en de onzichtbare Memphis Depay naar de kant te halen. Met Antonio Valencia en Marouane Fellaini als vervangers kon United een monsternederlaag afwenden, maar daar bleef het ook bij. Alex Oxlade-Chamberlain had nog voor een mooi slotakkoord kunnen zorgen in de extra tijd, maar de lat voorkwam dat. Daley Blind, die negentig minuten speelde in het centrum van de defensie, kon geen indruk maken.

Door de nederlaag tegen Arsenal daalt United naar de derde plaats. Manchester City is koploper en The Gunners wippen over Van Gaals team heen naar de tweede plek.