Van Gaal: 'Ik had het idee dat we hadden kunnen winnen'

Het punt dat werd overgehouden aan het bezoek aan Leicester stemde Louis van Gaal bitter. De manager van Manchester United constateerde dat zijn adviezen in de wind waren geslagen.

Het resultaat stelde Van Gaal teleur. 'Ik had het idee dat we hadden kunnen winnen', zei de coach na het 1-1 gelijkspel bij Leicester City. 'We hebben negentig minuten gedomineerd. Maar we hebben de tegengoal weggegeven, omdat we al wisten dat Leicester een counterploeg is en dat ze gevaarlijk zijn bij corners. We hadden dat ook met beelden laten zien.'

'We mogen zo'n doelpunt nooit weggeven', refereerde Van Gaal aan de openingstreffer halverwege de eerste helft van Jamie Vardy, die zich daarmee een Premier League-record eigen maakte. 'Natuurlijk waren we blij dat we nog voor rust scoorden.'

De Nederlandse manager besefte dat zijn ploeg Leicester City-doelman Kasper Schmeichel nauwelijks had kunnen verontrusten. 'In de tweede helft hebben we meer gedomineerd dan in de eerste, maar we hebben niet veel gecreëerd. De kans voor Memphis als hij de bal beter had gecontroleerd en Bastian Schweinsteiger met zijn hoofd; we hadden dus nog kunnen winnen.'

Blind
Voor Daley Blind reserveerde Van Gaal na afloop een speciale lofzang. De voormalige Ajacied stond immers aan de basis van de gelijkmaker met een strakke corner. 'Dat onze standaardsituaties beter worden, heeft met de nemer te maken. Daley Blind. Als de ballen zo goed zijn, dan kun je altijd gevaarlijk worden. Dat was tegen PSV ook al zo.'