Van Gaal: 'Ik ben niet degene die spelers koopt'

Reacties

Louis van Gaal heeft met de komst van Memphis Depay voor circa dertig miljoen euro de eerste versterking voor volgend seizoen al binnen, maar de manager van Manchester United laat weten dat de club niet ondoordacht met geld gaat smijten deze zomer.

Van Gaal: 'Ik ben niet degene die spelers koopt'

Afgelopen zomer investeerde United met de komst van onder anderen Ángel Di María, Radamel Falcao en Daley Blind een slordige tweehonderd miljoen. De huidige nummer vier van de Premier League wil volgend seizoen echt om de prijzen spelen en de verwachting is dan ook dat Van Gaal opnieuw gaat investeren.

'Maar ik ben niet degene die koopt. Ik kijk naar spelers die passen in het profiel van de club. Daarna laat ik directeur Ed Woodward weten welke speler mijn eerste keuze is en welke speler optie twee is. Als de eerste twee spelers niet beschikbaar zijn, kijken we pas verder', aldus Van Gaal op de clubwebsite. 'En natuurlijk is de druk enorm wanneer je honderd miljoen euro uitgeeft aan een voetballer, maar het is vooral belangrijk of hij kan uitvoeren wat wij van hem verwachten.'

'De aankoop van een speler en het bijbehorende bedrag hangt af van veel vragen, maar de eerste vraag is in mijn optiek altijd: past de speler in het profiel van de positie waarnaar wij op zoek zijn? Dat is het allerbelangrijkste', liet Van Gaal in aanloop naar het competitieduel met nummer drie Arsenal weten. United moet zondag winnen van de Londenaren om nog kans te maken op directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

United is verzekerd van plaats vier, maar kan bij een zege op Arsenal de derde plaats overnemen, al heeft de Londense club nog wel een wedstrijd te goed. Volgens Van Gaal een loodzware opgave. 'Arsenal heeft een beter team dan kampioen Chelsea, maar ze kunnen wedstrijden niet afmaken zoals Chelsea dat wel kan', aldus Van Gaal. 'Het verschil ligt niet in de kwaliteit van het voetbal, maar in hoe je een wedstrijd afmaakt. Dat doet Chelsea het best.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.