Van Gaal houdt stand ondanks sensationeel record Vardy

Louis van Gaal heeft met Manchester United een punt behaald op bezoek bij Leicester City, ondanks een historische goal van Jamie Vardy. Het werd 1-1 in het King Power Stadium.

United kende een aardige openingsfase in het King Power Stadium, maar koppelde die dominantie niet aan kansen. Dat kwam de ploeg van Louis van Gaal, die weer eens aantrad in een 5-3-2-formatie, duur te staan. Leicester greep in de 24ste minuut namelijk de leiding met zijn eerste goede kans van de wedstrijd.

Wie anders dan Jamie Vardy (op bovenste foto in duel met Chris Smalling) verzorgde het doelpunt. De spits voegde een nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toe door na een fantastische steekpass van Christian Fuchs laag binnen te schieten. Het was het elfde duel op rij waarin hij tot scoren kwam, waarmee hij het record van Ruud van Nistelrooy uit de boeken schoot. United kwam nog voor rust langszij. Bastian Schweinsteiger kopte in de extra tijd raak na een uitstekende corner van Daley Blind, die in tegenstelling tot Memphis Depay wel in de basis was begonnen.

Jamie Vardy is Christian Fuchs dankbaar na zijn prachtige assist.

In de tweede helft was United ook gevaarlijk uit standaardsituaties. Schweinsteiger had in de 49ste minuut kunnen scoren na een vrije trap van Ashley Young, terwijl Wayne Rooney in de rebound tekortkwam. Later kwam Leicester opnieuw in de problemen bij een corner van Blind, maar uit open spel creëerde de ploeg van Van Gaal bar weinig. United had volop balbezit en het positiespel was aardig, maar het tempo lag veel te laag om het defensieve blok van The Foxes uiteen te spelen.

Op de momenten dat United de bal verspeelde, was het gelijk alarmfase één voor The Red Devils. Leicester counterde namelijk geweldig en had in de 66ste minuut op voorsprong kunnen komen na zo'n uitbraak. José Ulloa stuitte na voorbereidend werk van Riyad Mahrez echter op David De Gea. Om alsnog een doorbraak in de Leicester-defensie te forceren kwam Memphis Depay In de 68ste minuut in het veld bij United. Hij kreeg in de 84ste minuut een van de weinige kansen, maar mikte uit lastige hoek over.

Het duel eindigde daardoor in een remise, waardoor Manchester City (29 punten) op doelsaldo aan kop blijft in de Premier League. Leicester (29) heeft een iets minder doelsaldo. Manchester United (28) volgt op de voet, terwijl Arsenal (26) zondag op gelijke hoogte kan komen met City en Leicester.