Van Gaal hoopt op speeltijd voor Jones bij Engeland

Reacties

Manchester United-trainer Louis van Gaal hoopt dat Phil Jones speeltijd krijgt bij de Engelse nationale ploeg. De 23-jarige verdediger kampte enkele maanden met een blessure en miste daardoor vrijwel de gehele competitiestart.

Van Gaal hoopt op speeltijd voor Jones bij Engeland

'Het is altijd een eer om voor je land uit te mogen komen', zo zei United-trainer Van Gaal op de clubwebsite. 'Zeker voor Jones hoop ik dat hij gaat spelen. In ons proces om hem weer wedstrijdfit te krijgen, is het belangrijk dat hij minuten maakt. Als dat bij The Three Lions kan, is dat belangrijk voor ons.'

Jones kampte sinds augustus met lichte trombose en kwam dit seizoen daardoor nog maar twee keer in actie namens de The Red Devils. In het Premier League-duel met Sunderland (3-0 winst) speelde hij zeventien minuten mee en in de Champions League-ontmoeting met VfL Wolfsburg (2-1) kwam hij de laatste achttien minuten binnen de lijnen (foto).

'Spelen voor de nationale ploeg heb ik altijd een grote eer gevonden', gaf de verdediger zelf aan. 'Ik zou graag spelen namens Engeland, maar ik weet dat ik geduld moet hebben en eerst de juiste fitheid te pakken moet krijgen, zodat ik bij United weer kan spelen. Voor nu moet mijn focus daarop zijn gericht.'

Engeland, dat zich reeds plaatste voor het EK, neemt het vrijdag in de kwalificatiecyclus op tegen Estland. Drie dagen later is Litouwen de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.