Van Gaal herhaalt keeperstruc: 'Penalty's voor De Gea'

Reacties

Louis van Gaal is zeer tevreden over het spel van Manchester United tegen Internazionale. Volgens de manager was het de beste wedstrijd die United onder zijn leiding speelde. Wederom verving hij met het oog op de strafschoppenserie zijn doelman.

Van Gaal herhaalt keeperstruc: 'Penalty's voor De Gea'

United dwong Internazionale pas na strafschoppen op de knieën (5-4 na 0-0 na reguliere speeltijd). 'Op de training hebben we op penalty's geoefend. Ik heb David de Gea (rechts op de foto) expres ingebracht in de tweede helft, omdat hij van mijn vier keepers het beste is als het om strafschoppen gaat', onthult Van Gaal, die met Anders Lindegaard (links op de foto) onder de lat aan het duel was begonnen. Tijdens het WK haalde de ex-bondscoach ook al met succes een dergelijke truc uit door Jasper Cillessen in de slotminuut van het duel met Costa Rica te vervangen door Tim Krul.

Van Gaal is extreem tevreden over het spel tijdens de reguliere speeltijd. Direct daarna werden er, zoals de regels van de International Champions Cup voorschrijven, strafschoppen genomen. 'Ik ben heel blij. Van onze drie wedstrijden in de Verenigde Staten was dit volgens mij de beste', aldus de oefenmeester.

Van Gaal zag United in de VS eerder al winnen van Los Angeles Galaxy (0-7) en AS Roma 3-2. Vooral over de defensieve prestatie van zijn team, dat hij weer met drie centrale verdedigers liet spelen, is hij heel goed te spreken. 'Inter heeft maar een schot op doel gehad en dat was ook nog eens uit een vrije trap', stelt hij op de clubsite.

'Wij hebben wel zes of zeven kansen gehad. Over ons spel in balbezit ben ik ook goed te spreken. Dat ging veel beter dan in voorgaande duels. De posities waren beter bezet', besluit Van Gaal, die nog niet kon beschikken over Robin van Persie. Woensdag wacht United in de VS een oefenduel met Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.