Van Gaal heeft Rojo binnen, Nani terug naar Sporting

Reacties

Marcos Rojo is de nieuwste aanwinst van Louis van Gaal. De 24-jarige verdediger komt over van Sporting Lissabon en speelt vanaf dit seizoen in het shirt van Manchester United, dat wel nog tot een persoonlijk akkoord moet komen. In ruil daarvoor keert Nani op huurbasis terug naar zijn oude werkgever.

Van Gaal heeft Rojo binnen, Nani terug naar Sporting

Sporting Lissabon ontvangt zelf dertien miljoen euro voor de Argentijn (foto), die deze zomer als linksback in actie kwam tegen Oranje tijdens de halve finale van het WK (Argentinië won na strafschoppen). Ook Doyen Sports Group, dat deels eigenaar is van de speler in kwestie, profiteert van de transfer en krijgt drie miljoen. Spartak Moskou strijkt dankzij een doorverkoopclausule vier miljoen op.

Tegenover de komst van Rojo naar Manchester staat het vertrek van Nani. De Portugese vleugelaanvaller, die niet in de plannen van Van Gaal voorkwam, keert terug naar Sporting Lissabon, de club waar hij zijn profloopbaan in 2005/06 begon. In 2007 betaalde United vervolgens 25 miljoen euro voor de inmiddels 27-jarige international.

Met het binnenhalen van Rojo nemen de defensieve zorgen van Van Gaal weer iets af. United kampte in de aanloop naar de competitiestart tegen Swansea City (2-1 nederlaag) met de nodige blessures, waaronder die van miljoenenaankoop en linksback Luke Shaw en centrumverdediger Jonny Evans.

Rojo speelde sinds de zomer van 2012 in het shirt van Sporting Lissabon, waar hij één jaar ploeggenoot was van Stijn Schaars. Daarvoor stond hij onder contract bij Spartak Moskou en het Argentijnse Estudiantes de la Plata. De linksbenige verdediger kan zowel in het centrum als aan de linkerkant uit de voeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.