Van Gaal heeft niets te klagen, koekje van eigen deeg Hazard

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal heeft niets te klagen, koekje van eigen deeg Hazard

• Manchester United-manager Louis van Gaal legt uit wat zijn drijfveer is om op 63-jarige leeftijd nog trainer te zijn. Het jagen op prijzen en werken met jonge mensen is uitermate belangrijk, zo stipte hij tijdens de persconferentie in aanloop naar de kraker met koploper Chelsea van zaterdag aan. 'Want geloof me, ik hoef niet meer te werken.'

'Jullie wachten en willen dat ik hem slachtoffer, maar zijn vertrek is niet aan de orde.'
•  Vanwege zijn matige spel krijgt Manchester City-middenvelder Yaya Touré de laatste weken veel kritiek. Manager Manuel Pellegrini neemt het op voor de Ivoriaan tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel van zondag met West Ham United.

• Chelsea-aanvaller Eden Hazard wordt gezien als een van de beste voetballers ter wereld en houdt ervan tegenstanders zijn hielen te laten zien. Toch moet de Belg tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst zijn meerdere erkennen in Séan Garnier, de wereldkampioen freestyle-voetballen. In het verleden speelde Garnier de Braziliaan Neymar al eens dronken, nu speelt hij Hazard door de benen (na ruim drie minuten in het filmpje).

• In Roemenië maakte Marius Mihalache vanavond deze goal namens CSMS Iasi tegen FC Brasov. Geniet u mee!

'Er is wel wat interesse, maar wat is interesse? Barcelona kan ook interesse hebben, maar als het niet concreet wordt, heb je er niks aan.'
• De door FC Utrecht gehuurde Danny Verbeek heeft nog een contract tot medio 2016 met Standard Luik, maar denkt dat hij komende zomer al definitief vertrekt. Al is de kans klein dat we hem volgend seizoen bij Barcelona zien... (Op de Enkels)

Sepp De Roover laat na dit seizoen zijn contract bij NAC Breda ontbinden. Hij geeft de voorkeur aan een opmerkelijke carrièreswitch. Hij wordt autoverkoper bij Jaguar- en Landrover-garage Peeters in het Belgische Herentals. 'Heel mijn leven ben ik al gepassioneerd door auto's. Ik rijd ook zelf al enkele jaren rond met een Jaguar. Dit is een droom die uitkomt. Ik heb al vijftien jaar lang mijn hobby als beroep kunnen uitoefenen. Dat gevoel zal ik de komende jaren hopelijk kunnen doortrekken in mijn carrière als verkoper. Ik had het eerlijk gezegd gewoon gehad met het voetbal. Ik ben nu fit, maar ben wel een tijd geblesseerd geweest. Daardoor haalde ik mijn normale niveau niet meer. En na vijftien jaar had ik ook gewoon behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik ben als voetballer altijd blijven studeren en opleidingen volgen.'

 • 'Voor tien kratten bier verliezen we', zei Joey van den Berg eerder deze week met een knipoog over de kampioenswedstrijd die PSV zaterdag speelt tegen SC Heerenveen. Morgen zal blijken of de middenvelder van de Friezen een man van zijn woord is, want vrijdag kreeg hij twintig halve kratjes pils bezorgd in het Abe Lenstra Stadion door twee enthousiaste PSV-supporters. Als Van den Berg ze zelf niet opkrijgt, zullen de Eindhovense fans hem zaterdagavond ongetwijfeld willen helpen als hun club inderdaad kampioen wordt.

• Een heerlijke omhaal van Thulani Hlatshwayo namens Bidvest Wits in de kwartfinale van het Nedbank Cup-toernooi. Ondanks de fraaie treffer won Ajax Cape Town met 2-1.

'De beledigingen zijn onthutsend.'
• Dat zegt Roisin Wood, directeur van Kick It Out, na een onderzoek over social media in de Premier League. De Engelse clubs ontvingen liefst 130 duizend beledigende posts via Twitter, Facebook of Instagram. Daarbij spannen Chelsea en Mario Balotelli de kroon. De ploeg van manager José Mourinho is de meest gehate club op social media, terwijl de spits van Liverpool de meeste negatieve reacties krijgt.

'Gerrard is de beste speler met wie ik ooit heb gewerkt.'
• Fernando Torres speelde bij grote clubs met grote sterren, maar wat hem betreft is Steven Gerrard de allerbeste. De Spaanse spits van Atlético Madrid, in het verleden ook actief bij Chelsea en AC Milan, beleefde zijn beste tijd bij Liverpool samen met Gerrard. (Marca)

'De mooiste Europese sfeer vind je op Celtic Park.'
• Niet het gebruikelijke onderkomen Camp Nou, maar de thuishaven van Celtic is volgens Lionel Messi het meest sfeervolle stadion. De vedette van Barcelona bewaart daar mooie herinneringen aan en hoopt dat Celtic volgend jaar weer deelneemt aan de Champions League. 'De wedstrijden op bezoek bij Celtic zal ik nooit vergeten.' (website Celtic)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.