Van Gaal heeft geleerd van missen WK met Oranje

Reacties

Louis van Gaal heeft verklaard dat het mislopen van het WK 2002 als Oranje-bondscoach de grootste teleurstelling in zijn carrière was. De Manchester United-manager hoopt dat die ervaring dit seizoen van pas komt in de titelrace.

Van Gaal heeft geleerd van missen WK met Oranje

De topper tegen Arsenal (aftrap 17.00 uur) is een grote test voor koploper United op weg naar een mogelijk kampioenschap. 'Als je de titel wil pakken, dan moeten de omstandigheden gunstig zijn. En dat is niet altijd het geval', doceerde Van Gaal op zijn persconferentie.

De Nederlandse coach illustreerde zijn uitspraak met twee voorbeelden uit zijn loopbaan. 'De grootste teleurstelling van mijn carrière was de mislukking met het nationale team. Dus niet het seizoen dat ik het kampioenschap op de laatste speeldag nog verloor met AZ. Het is altijd afhankelijk van de evaluatie die je maakt. Soms moet ik dan zeggen dat ik dingen beter had kunnen doen en soms ligt het aan de omstandigheden', haalde Van Gaal de krankzinnige slotdag van het seizoen 2006/07 aan, waarin hij met een 3-2 verlies bij Excelsior de titel verspeelde.

Collega Arsène Wenger sprak vol lof over Van Gaal. 'Met de ervaring die Van Gaal heeft, is het niet verwonderlijk dat hij het nu goed doet. Ik heb hem vorig seizoen ook al verdedigd', aldus de Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.