Van Gaal heeft geen spijt van verkoop Welbeck

Reacties

Het uitduel van Manchester United met Arsenal van zaterdagavond (aftrap 18.30 uur) staat deels in het teken van het weerzien met Danny Welbeck, die afgelopen transferperiode de overstap naar Noord-Londen maakte. Manager Louis van Gaal heeft geen spijt van het vertrek van de spits.

Van Gaal heeft geen spijt van verkoop Welbeck

'Danny speelde bij ons niet ieder duel', reageerde Van Gaal tegenover Sky Sports. 'Hij was geen basisspeler. We hadden ook Robin van Persie en James Wilson al in huis. Als we Welbeck zouden behouden, konden we niet alle talenten speelminuten geven. Bovendien kregen we ook de kans om Radamel Falcao te halen.'

Welbeck, die op Old Trafford niet hoefde te rekenen op veel speeltijd en nooit op een vaste plek speelde, staat tot dusver op twee competitietreffers, terwijl hij in de Champions League al vier keer doel trof. Bij Man Utd kwamen Falcao, Van Persie, Wayne Rooney en Wilson in totaal slechts zeven keer tot scoren.

Arsenal en Manchester United zijn allebei matig aan het seizoen begonnen. Arsenal bezet met zeventien punten uit elf wedstrijden de zesde plaats, terwijl Manchester United met één punt minder zevende staat. Overigens is het nog onzeker of Welbeck in actie komt zaterdag, aangezien de aanvaller kampt met hamstringklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.