'Van Gaal heeft geen plaats voor Riquelme'

De door voorzitter Joan Gaspart en vele Barcelona-fans zo gewilde transfer van Juan Román Riquelme bezorgt Louis van Gaal slapeloze nachten. Tijdens een ontbijt met Gaspart liet de Nederlandse trainer weten niets in de overgang te zien. 'Ik zie gewoon geen plek voor hem in de ploeg. Ook niet op links', bekende Van Gaal volgens de Spaanse sportkrant AS.

Vanwege de ernstige twijfels van Van Gaal ziet Gaspart waarschijnlijk af van de transfer van de talentvolle spelmaker van Boca Juniors. Terwijl juist nu de overgang dichterbij leek dan ooit. De club uit Buenos Aires heeft namelijk geld nodig is daarom bereid de prijs voor de nummer 10 drastisch te laten zakken. Riquelme zelf kwam enige tijd geleden al tot een persoonlijk akkoord met Barça. En Gaspart ziet het als noodzaak de achterban tevreden te stellen met de aankoop van een grote speler.

Van Gaal wil het beetje geld dat Barcelona beschikbaar heeft voor een transfer echter veel liever gebruiken voor het aantrekken van Kily González. De Argentijnse international zou in Van Gaals optiek wel een belangrijke rol kunnen vervullen in zijn ploeg. Maar Kily's werkgever Valencia is tot nog toe niet bereid zijn prijs te laten zakken en dus lijkt de linkspoot ondanks veel interesse gewoon bij de Spaanse kampioen te blijven.

Bekijk hier al onze video's