Van Gaal haalt weer een talent naar Barça-A

Louis van Gaal heeft weer eens een talent van Barcelona B naar zijn A-selectie gehaald. Dani Tortolero is de vijfde speler die de Nederlandse trainer dit seizoen overhevelt naar zijn elite-corps. Eerder maakten doelman Víctor Valdés, Thiago Motta, Fernando Navarro en Andres Iniesta al de overstap.

Dit seizoen mocht Tortolero al enkele minuten meespelen met het grote Barça. In het uitduel in de Champions League tegen Club Brugge mocht de centrale middenvelder als invaller enkele minuten meespelen.

Tegenover de toetreding van Tortolero tot de selectie, staat het vertrek van Geovanni. De Braziliaanse vleugelspeler verhuist voor een half jaar op huurbasis naar Benfica, waar hij de Spaanse coach Antonio Camacho treft. Geovanni staat nog tot de zomer van 2006 onder contract bij de Catalaanse club.

In de zomer van 2001 haalde coach Carles Rexach de speler naar Camp Nou. De ex-coach zou in de nu 21-jarige Braziliaan een nieuwe Louis Figo hebben gezien. Geovanni kwam onder Van Gaal echter maar weinig aan spelen toe.

Bekijk hier al onze video's