Van Gaal haalt Fosu-Mensah (18) bij selectie tegen Arsenal

Reacties

Een droomdebuut lonkt voor Timothy Fosu-Mensah. De achttienjarige Nederlander zit bij het thuisduel met Arsenal (aftrap 15.05 uur) voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Manchester United. Manager Louis van Gaal stelt daarnaast twee landgenoten op in de basis.

Van Gaal haalt Fosu-Mensah (18) bij selectie tegen Arsenal

Fosu-Mensah, die behalve centraal achterin ook op het middenveld uit de voeten kan, maakte in de zomer van 2014 de overstap van Ajax naar United. In Manchester stroomde hij al snel door naar het tweede elftal en nu haalt Van Gaal hem voor het eerst bij het keurkorps.

De 64-jarige Amsterdammer zit door blessures krap in zijn opties en moet noodgewongen veel jeugdspelers laten doorstromen. Zo staat Marcus Rashford (18), die donderdag twee keer scoorde tegen FC Midtjylland, opnieuw in de basis. Van Gaal heeft bij zijn eerste elf ook plaats voor Daley Blind en Memphis Depay. Marcos Rojo keert terug van een blessure en staat linksback. David de Gea is ook hersteld en staat weer onder de lat bij United.

Bij Arsenal zitten Per Mertesacker en Olivier Giroud op de bank. Danny Welbeck krijgt een kans in de spits, terwijl Gabriel Paulista in het centrum van de defensie start.

De opstellingen:
Manchester United: De Gea; Varela, Carrick, Blind, Rojo; Schneiderlin, Herrera; Lingard, Mata, Memphis; Rashford.
Arsenal: Cech; Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal; Coquelin, Ramsey; Walcott, Özil, Sánchez; Welbeck.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.