Van Gaal grapt over Rooney: 'Ik ben wel tevreden'

Reacties

Louis van Gaal krijgt de aanval van Manchester United steeds beter aan het voetballen. Daarvan zag de manager vrijdag tegen Newcastle United de bevestiging. Vooral Wayne Rooney maakte indruk tijdens de 3-1 zege op Boxing Day. Als diepste middenvelder.

Van Gaal grapt over Rooney: 'Ik ben wel tevreden'

'In de eerste helft heb ik best wel genoten', analyseerde Van Gaal het spel van zijn ploeg voor de camera's van FOX Sports. 'We hebben eigenlijk negentig minuten gedomineerd. In de eerste helft hebben we bovendien fantastische doelpunten gemaakt.'

Van Gaal koos opnieuw voor een 3-5-2-formatie, met Rooney als meest aanvallende middenvelder. Ángel di María ontbrak en Robin van Persie en Radamel Falcao vormden een spitsenkoppel. 'We namen veel risico door al heel vroeg druk te zetten en hebben eigenlijk enorm aanvallend gespeeld', constateerde Van Gaal. Die strijdwijze pakte uitermate goed uit. 'Falcao heeft laten zien dat hij een plaats in het elftal verdient en ook Van Persie is natuurlijk een groot talent', aldus Van Gaal, voordat hij onderbroken werd. 'En met talent doel ik dan natuurlijk op zijn kwaliteit.'

Rooney
Maar het meeste lof had Van Gaal gereserveerd voor Rooney, van wie Van Gaal al eerder zei dat hij als middenvelder uitermate goed uit de voeten kan. Toch vond Van Gaal het niet dé sleutel voor de zege. 'Rooney kan op vele posities dit niveau halen. Ik probeer alleen de juiste samenstelling te vinden. Ik wil hem namelijk het liefst, ook als middenvelder, zo dicht mogelijk bij het zestienmetergebied laten spelen. Tegen Aston Villa lukte dat minder, maar vandaag ging dat goed. Rooney kan ook heel wat aan, óók qua kilometers. Bovendien heeft hij nog veel meer kwaliteiten. Iedere kans is een goal en hij ziet de lopende mensen ook goed. Rooney kan dus óók nog een pass geven. We zijn tevreden over hem', stelde Van Gaal met een glimlach en het understatement van de week.

Vooraf had Van Gaal nog de hoop uitgesproken dat zijn spelers hem zouden terugbetalen voor de vrije dag op eerste kerstdag. De Nederlandse manager had gebroken met de Engelse traditie in de overtuiging dat de spelers meer aan een vrije dag zouden hebben in plaats van een training. Het totale mens-principe, zoals Van Gaal het noemt, was daarbij weer leidend. 'Dat heeft zich zeker uitbetaald. We hebben negentig minuten gedomineerd. Want het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat was het niet. Newcastle is wel gewoon de ploeg die Chelsea verslagen heeft. Of ik nu een wijntje ga drinken, ik denk het wel', besloot Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.